Tennis

L'epicentre de la terra

Barcelona Open Banc Sabadell. Nadal arriba enfortit per alçar el novè títol en un Godó luxós en què el campió Nishikori fa respecte, sense oblidar Cilic, Ferrer, López i Tsonga

La incertesa que genera el rendiment –fins ara intermitent però revalorat després de fer semifinals a Montecarlo– de Rafa Nadal, la determinació que mostra Kei Nishikori quan assegura que torna per revalidar el títol i la presència, en definitiva, de quatre tennistes top 10 –també hi ha Marin Cilic, darrer campió a l'obert dels EUA, i l'incansable bregador David Ferrer– configuren un Barcelona Open Banc Sabadell apassionant. El complement perfecte són cinc jugadors més situats entre els 20 millors, en què sobresurten Jo-Wilfried Tsonga i Feliciano López i en què Tommy Robredo és la principal basa catalana. Avui, doncs, arrenca al RCT Barcelona el torneig amb mes catxet dels últims anys, amb la presència, a més, del jove valor australià de 19 anys Nick Kyrgios.

Nadal, segon cap de sèrie rere Nishikori –fet inaudit– aspira a obtenir el novè títol després d'haver estat apartat per Nico Almagro l'any passat en quarts enmig de murmuracions incrèdules. El manacorí arriba reforçat de Montecarlo tot i la derrota contra Djokovic: “Ha estat la meva millor setmana de l'any.” Sembla, doncs, immers en una espiral ascendent, tot i que el seu bagatge, òbviament, no és el d'altres anys. Arriba amb un balanç de 18-6 i el títol a Buenos Aires. Teòricament, té un quadre complicat, en què podria debutar, precisament, contra Almagro. L'esperarien en vuitens Fernando Verdasco o Fabio Fognini, jugadors que enguany l'han batut. Les semifinals les jugaria hipotèticament contra Ferrer, el qual, en canvi, ja va vèncer divendres passat.

Nishikori, de la seva banda, està descansat després de ser baixa a Montecarlo, i el seu rival en semifinals seria Marin Cilic, botxí l'any passat de Tommy Robredo. El vigent campió, ídol de masses al Japó, va lluir el 2014 el seu revés, a partir del qual, sobretot, va construir un joc serè i eficient. L'espanyol Feliciano López, de la seva banda, viurà la seva quinzena participació –a una del rècord de Manuel Orantes– en el seu moment més àlgid.

El castellonenc Bautista

Roberto Bautista té ganes d'exhibir a Barcelona amb 27 anys el seu veritable potencial, que l'ha dut fins al 15è lloc de l'ATP i li va permetre guanyar dos títols en un 2014 efervescent en què va viure la seva eclosió. També caldrà parar atenció a l'uruguaià Pablo Cuevas, doblista de prestigi reconvertit als 29 anys en el sud-americà amb millor rànquing, al davant de l'argentí Leonardo Mayer i també del colombià Santiago Giraldo, finalista del Godó 2014 en el seu millor resultat.

Avui juguen Ramos i Granollers

El mataroní Albert Ramos (67è) debuta avui en la primera eliminatòria a la central contra el jugador de Conca Pablo Andújar (62è). Tot seguit entrarà en acció, també a la central, el barceloní Marcel Granollers (63è), contra l'australià Marinko Matosevic (79è). Demà jugarà Albert Montañés contra el lituà Ricardas Berankis. Robredo, que és cap de sèrie, està exempt de la primera eliminatòria.

Cap català supera la prèvia

Cap català va superar ahir la prèvia. Oriol Roca va claudicar ahir contra el japonès Yuichi Sugita (5) per 6-1 i 6-3. Eduard Güell, Gerard Granollers i Jaume Pla Malfeito van perdre el primer partit dissabte. Els altres classificats són el britànic James Ward –Güell li va forçar un tercer set–, el rus Andrei Rublev, l'holandès Thiemo de Bakker, el mallorquí Jaume Munar i l'hongarès Marton Fucsovics.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)