Ciclisme

Joan Llordella guanya l'Empordà BTT Extrem

Ciclisme. Triomf del campdevanolenc del Buff en la prova de tres etapes de la qual va fer valer els 38 segons en la CRI sobre Ismael Ventura, segon

Joan Llordella va guanyar la primera edició de l'Empordà BTT Extrem, la prova per etapes que es va disputar aquest cap de setmana amb L'Estartit i Vulpellac com a punts de sortida i arribada de les etapes en línia, que es completaven amb una contrarellotge de 5 quilòmetres dissabte a la tarda amb final al mirador de Rocamaure. I va ser aquesta cronoescalada la que va decidir el guanyador perquè, en la primera etapa, Llordella i Ismael Ventura havien entrat junts a meta i el campdevanolenc va repetir triomf amb 38 segons de marge al vallesà, que havia liderat la cursa al matí en solitari però que es va perdre per problemes amb el GPS. En la tercera etapa, marcada per la pluja i el fang, els dos candidats al triomf van entrar junts a la línia d'arribada i es van repartir l'etapa per a Ventura i la general per a Joan Llordela; que aconsegueix el seu segon triomf en curses per etapes d'aquest 2015 després de la Trans Andes Challenge de Xile i una setmana després de guanyar la Noguera Bike Race.

Pau Zamora, que venia de guanyar la Girona MTB Challenge, va quedar-se a 12 segons del podi de la classificació general, tot i que havia tret 37 segons a la tercera etapa, a les Gavarres, al francès Frederic Gombert; més regular en el conjunt d'etapes.

Els podis de les altres categories els van formar: Nicolas Cambus (Cycle Tires), Antonio Alcàntara (Amunt TBikes) i Ivan Méndez (Roses CC) en sub-23; Albert Oller (Orko Bikes), Jordi Sanmartín (Starbike) i Narcis Torroella (Fanatic Bikes) en màster 30; Tomàs Misser (Guess Bike), Josep Antoni Gonzàlez (The Cyclery) i Jorge Prieto (Cicloteam Grandia) en màster 40 i Francisco Javier Salamero (King Barcelona), i Domingo Corral (Morenito) en màster 50. Maria Casanova (Bicis Esteve) es va apuntar el triomf en la categoria femenina, de la qual Sophie Giovane (Cycle Tires) i Sílvia Pineda (Tracks de Ibiza) van ser segona i tercera.