Futbol sala

La il·lusió d'un poble

El Marfil Santa Coloma se cita avui amb la història a la ciutat murciana d'Águilas, on disputa (20.15 h / Energy) la primera final de la copa del Rei en els seus 40 anys de vida contra l'Inter Movistar madrileny, l'actual campió de la lliga regular espanyola

Ha arribat l'hora de fer història. Ha arribat el dia en què el Marfil Santa Coloma viurà la primera final de la copa del Rei en el seus 40 anys de vida. A la ciutat murciana d'Águilas, en un pavelló de gairebé 1.700 localitats i davant d'una representació colomenca d'uns 500 aficionats. Uns valents que ahir exhibien missatges de suport als seus jugadors durant el llarg viatge fins a Múrcia. “Gràcies per fer-nos somiar”, deia una de les pancartes esteses a l'altura d'Alacant.

El Marfil es veurà les cares (20.15 h / Energy) amb l'Inter Movistar, l'equip que fa un parell de setmanes es va proclamar matemàticament campió de la lliga regular. “Tenen una plantilla amb un potencial altíssim, han estat els millors de l'any, fan un futbol sala molt atractiu i tenen un mag, Ricardinho, a les seves files”, explica Dani Salgado, el referent atacant dels colomencs. Salgado, que enguany ha fet 8 gols en la competició del KO i 48 en la lliga, assegura que nota els nervis a l'estómac des de fa uns dies i que, en més d'una ocasió, ha sortit a passejar per la ciutat per relaxar-se. “He jugat cinc finals i no n'he guanyat cap. Aquesta té un component emotiu molt fort i, excepte la família i els amics, ho donaria tot per guanyar aquesta copa del Rei”, admet el pivot del Marfil.

Precisament, Salgado ha estat el màxim golejador dels dos duels de la lliga regular entre el Marfil i l'Inter. El pivot va fer dues dianes en el duel d'anada, en què els colomencs i els madrilenys van empatar a tres, i en va fer dues més en l'ajustada victòria del conjunt de Jesús Velasco al seu feu, a Madrid. “D'aquells partits no n'hem d'agafar res. En una final tot canvia. Hi ha moltes emocions pel mig. Tot pot passar”, explica l'alma mater del Marfil. “A un partit tenim un equip que pot fer mal a qualsevol. En una final tot s'iguala”, afegeix el capità del Marfil Santa Coloma, Rubén, que considera que és el partit més important que ha jugat la plantilla en tota la seva història. “Hem d'estar molt seriosos en l'aspecte defensiu, perquè és el nostre taló d'Aquil·les. En un partit d'aquest estil no es poden encaixar gols”, afegeix el capità colomenc.

Per la seva banda, el tècnic colomenc, Xavi Passarrius, assegura que les darreres setmanes han estat de molta feina. Vídeos, anàlisis i un llarg etcètera d'elements per tenir-ho tot controlat. “Ara els toca a ells, als jugadors, rematar la feina”, diu Passarrius, que creu que el més complicat en un partit contra un dels tres grans –l'Inter, el Barça i El Pozo– és mantenir el ritme frenètic durant els 40 minuts. “M'imagino un partit molt competit i en què haurem de controlar molt la nostra ansietat de voler guanyar”, afegeix.

“No hem de perdre el somriure que ens caracteritza”, insisteix Dani Salgado. Un somriure que ha de passar de la pista a la grada i de Múrcia a Santa Coloma Gramenet. El somriure colomenc, la il·lusió de tot un poble per guanyar la copa del Rei.

He jugat cinc finals i no n'he guanyat cap. Excepte els amics i la família, ho donaria tot per guanyar
Dani Salgado
jugador del Marfil
En una final a un partit, tenim una plantilla que pot fer mal a qualsevol equip
Rubén
jugador del marfil
Serà un partit molt competit. Haurem de controlar molt la nostra ansietat de voler guanyar
Xavi Passarrius
entrenador del marfil
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)