Tennis

Murray desterra Nadal

Tennis. Una lliçó magistral a partir d'un revés pla gairebé infal·lible va esborrar el balear de la pista (6-3 i 6-2) i va permetre a l'escocès obtenir a Madrid el primer Masters 1.000 sobre terra

Una lliçó magistral tècnica i tàctica de tennis va permetre ahir a l'escocès Andy Murray derrotar en la final de Madrid Rafa Nadal per un abassegador 6-3 i 6-2 en una hora i 28 minuts i obtenir el primer Masters 1.000 sobre terra batuda de la seva carrera. El tennista britànic alça la veu i entra de ple en la llista de favorits per guanyar Roland Garros, mentre que Nadal abaixa la seva cotització, perd de nou confiança i avui descendirà fins al setè lloc de l'ATP, la posició més baixa des del 2005.

El revés pla de l'escocès –gairebé infal·lible– li va atorgar el domini des del centre de la pista i va impedir que Nadal manés amb la seva dreta invertida, que va poder exhibir en comptades ocasions. A més, l'escocès va restar amb l'habilitat i contundència habituals amb molta profunditat i va connectar serveis superiors als 210 quilòmetres per hora que van intimidar el balear, absolutament desbordat per les circumstàncies tot i ser el campió del torneig els dos anys anteriors i que acumula quatre corones. Murray, inspirat també amb la dreta tant paral·lela com creuada, tot i que no són els seus cops de capçalera, havia guanyat l'any 2008 a Madrid però quan el torneig es
disputava sobre pista dura.

En comptes de marxar de viatge de noces a Bali o el Carib, Murray es va entrenar durant tota la setmana del Godó a les pistes del Polo de Barcelona per afrontar amb garanties la temporada de terra batuda i queda clar que està rendibilitzant el sacrifici. Els resultats, de moment, són òptims, amb dos títols consecutius sobre argila –diumenge passat va alçar el trofeu a Munic– i nou triomfs seguits.

El primer cop de puny damunt de la taula del duel d'ahir el va donar amb un break en el segon joc i adjudicant-se els seus dos torns de servei (3-0). Nadal, sempre combatiu, va serrar les dents i va tenir dues pilotes de trencament en el setè joc i una altra en el novè però no les va convertir i Murray va fer-se seu el primer set per 6-3. El break favorable al britànic en el primer joc i la repetició de la jugada en el tercer del segon set van ser una llosa insalvable per a Nadal, que ho va intentar tot de manera estèril –pujar a la xarxa, deixades– per trencar el ritme de Murray. L'escocès, impertèrrit, va tancar amb un 6-2 còmode, amb dos errors finals del manacorí que resumien el partit de manera prou fidedigna.

Títol de dobles

En la final de dobles, l'indi Rohan Bopana i el romanès Florin Mergea es van desfer per 6-2, 6-7 (5) i 11-9 del polonès Marcin Matkowski i del serbi Nenad Zimonjic (5).

PARÍS

El britànic entra de ple en la llista de candidats per guanyar a Roland Garros

Robredo i Muguruza, lesionats, no jugaran a Roma

L'olotí Tommy Robredo continua recuperant-se d'una lesió que li va impedir accedir al quadre de Madrid i que tampoc no li permetrà jugar aquesta setmana el Masters 1.000 de Roma. El català ja ha estat baixa en el torneig de Madrid per culpa d'una lesió en un peu, un neuroma de Morton, una degeneració del nervi digital plantar acompanyada d'una fibrosi al voltant del nervi. El tennista de 33 anys va jugar per darrera vegada el Trofeu Comte de Godó a les pistes del RCT Barcelona i va perdre el seu darrer duel en els quarts de final contra l'eslovac Martin Klizan. El català que juga aquesta setmana a Roma és Marcel Granollers, que debutarà contra el castellonenc Roberto Bautista (14), un jugador perillós. Tampoc no jugarà a Roma la catalana nascuda a Caracas Garbiñe Muguruza, amb molèsties a la cuixa esquerra. Muguruza s'havia d'enfrontar en el primer partit amb Venus Williams. La catalana d'origen veneçolà va arribar a la final de dobles del Masters 100 de Madrid fent parella amb la tennista canària Carla Suárez (10), que debutarà contra l'alemanya Mona Barthel (39a de la WTA).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)