Ciclisme

Purito medita canviar d'aires

Joaquim Rodríguez es planteja per primer cop en els últims anys canviar d'equip la temporada vinent, segons va confirmar ahir el seu agent, Àngel Edo. En els primers contactes amb el Katuixa per renovar el contracte una temporada més (2016) ha quedat clar que les posicions de les dues parts estan allunyades. “Continuarem parlant, i les dues parts podem cedir”, va admetre Edo. El ciclista, de 36 anys, només es vol comprometre una temporada més, ja sigui amb el seu actual equip o amb un de nou. “Si manté la il·lusió per competir i per entrenar podrà doncs continuar alguns anys més, però no es tracta d'enganyar ningú; a partir d'ara les renovacions les farà any a any”, diu Edo. El ciclista de Parets tampoc no descarta canviar de rol el 2016 i acceptar un rol secundari en algunes curses. “Si està en un equip amb alguna de les joves figures del pilot, pot ajudar-lo perfectament en una de les grans voltes; però hi ha tantes curses rellevants en el calendari que el més lògic és que els grans corredors d'un equip es reparteixin els objectius”, hi va afegir.

Rodríguez, vencedor aquesta temporada de la volta al País Basc i tercer a la Lieja-Bastogne-Lieja, és el número cinc del rànquing World Tour. Aquesta és la seva cinquena temporada en el Katuixa, formació en la qual s'ha convertit en un dels grans referents del ciclisme els últims anys. Va ser número u del món el 2013 i el 2011.

Després de competir a un excel·lent nivell a les clàssiques de les Ardenes i al País Basc, els grans objectius d'aquesta temporada són el Tour de França, la Vuelta a Espanya i el campionat del món. El català confia a guanyar una gran volta per etapes abans de retirar-se.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)