Esport i política

Continua l'obsessió per les xiulades

Política esportiva. Miguel Cardenal considera que la legislació espanyola actual ja dóna instruments per prohibir les protestes com les que es van viure en la final de la copa

El secretari d'estat per a l'Esport, Miguel Cardenal, manté que la legislació espanyola actual no hauria de permetre una xiulada a l'himne espanyol com la que hi va haver al Camp Nou en la final de la copa del Rei. “La legislació actual ofereix marge per a una protecció adequada dels símbols, com ara l'himne espanyol”, va reiterar Cardenal en una visita a Barcelona. “A Espanya –hi va afegir– passen coses que no succeeixen als països del nostre entorn i que, quan passen, són sancionades pels organismes internacionals de l'esport”, va afirmar. Cardenal es va mantenir inflexible en la seva posició: “No és raonable que la pugna política es traslladi a una competició esportiva quan tots els ciutadans tenen el carrer a la seva disposició per reivindicar el que vulguin.”

Les possibles sancions per la xiulada del Camp Nou –fins avui s'han remès a la fiscalia general de l'Estat els informes policials del dia– afectarien qui va estar “darrere” l'organització de la protesta. Sobre una possible modificació del Codi Penal per castigar més durament aquestes situacions, Cardenal diu que és una qüestió a debatre en la pròxima legislatura.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)