Natació

Mengual es llança a la piscina amb el duet mixt

Natació sincronitzada. La barcelonina reapareixerà per formar parella amb Pau Ribes i estrenarà la coreografia a Sabadell, abans del mundial

Acostumada a lluitar per les places d'honor de tots els grans campionats de sincronitzada, la nedadora barcelonina Gemma Mengual, de 38 anys i dos fills, reapareixerà puntualment aquest estiu, tres temporades després de la seva retirada, per afrontar l'últim gran repte de la seva carrera esportiva. “Tinc assumit que segurament aquest cop no lluitaré per les medalles. Es tracta d'una cosa diferent, com una aventura. Em venia de gust donar suport a aquesta nova iniciativa de la FINA i de passada donar un cop de mà a en Pau, que ja ho havia deixat. Si aconseguim un bon feed-back ja em donaré per satisfeta”, explica Mengual, que s'ha decidit a formar el duet mixt amb el maresmenc Pau Ribes en aquesta nova modalitat de la federació internacional que ja entrarà en el programa de competició aquest estiu en el mundial de Kazan. Mengual compaginarà aquests entrenaments amb la seva feina com a tècnica i assessora del solo i el duet de la selecció espanyola.

Per tornar a la competició Mengual ha hagut de tramitar la fitxa federativa per un club i ha optat pel CN Sabadell, en què ja militen les dues nedadores del duet espanyol, Ona Carbonell i Paula Klamburg. Precisament, Mengual i Ribes s'estrenaran aquest divendres (13 h) a la piscina Carles Ibars de la capital vallesana, en el marc del campionat d'Espanya. “Nedarem amb la música del grup Evanescence. Fem una mena de joc noi-noia amb moviments sincronitzats, que és el que dóna mèrit a la coreografia. Amb tot, sobre la marxa hem anat modificant elements perquè en Pau també ha anat progressant. Només farem el duet lliure perquè el tècnic era massa complicat per a en Pau”, va explicar ahir la nedadora barcelonina, guanyadora de 42 medalles internacionals.

Fins a Kazan i prou

Mengual també va deixar ben clar que la seva tornada a la competició és puntual i que després del mundial es concentrarà en la seva feina com a tècnica en la federació. “En Pau, si vol i si pot, espero que continuï”, va etzibar. En tot cas, la barcelonina reviurà per unes setmanes sensacions que tenia ja oblidades. “Em fa un cert respecte. Segur que em posaré nerviosa, per mi i per en Pau. Des del 2011 que no em poso davant dels jutges, però aquest cop serà diferent. Serà una barreja de sentiments, però penso que serà divertit. En total, només serà tres cops, un a Sabadell i dos a Kazan”, va sentenciar.

El campionat d'Espanya, a Sabadell

Coincidint amb l'anunci de la tornada de Mengual, es va presentar el campionat d'Espanya infantil i absolut, trofeu Asisa de natació sincronitzada, que es disputarà a Sabadell del 25 al 28 de juny. El president del CN Sabadell, Miquel Torres, va explicar que entre infantils i absolutes hi competirien prop de 400 nedadores, de 35 clubs, i que en el trofeu internacional hi intervindran representants d'una dotzena de països, com ara el Japó, Itàlia, Austràlia, l'Uzbekistan i Bielorússia, entre d'altres. El president de la Federació Catalana de Natació, Enric Bertran, va destacar l'aposta del CN Sabadell per la sincronitzada amb el fitxatge de Mengual, i el de la federació espanyola, Fernando Carpena, va ressaltar la importància d'aquesta cita per a les components de la selecció espanyola, pel fet de tractar-se de l'antesala del mundial de Kazan.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)