Djokovic passa el tràngol
El serbi, encara convalescent de la derrota a París, va debutar ahir amb empenta contra el perillós Kohlschreiber. Granollers va fer un bon partit i Robredo es va estimbar
Els dos grans favorits que van entrar en escena, encapçalats pel defensor del títol, Novak Djokvoic (1), no van fallar ahir en la primera jornada de Wimbledon 2015. La derrota en la final de París contra Stan Wawrinka en la seva darrera aparició oficial generava incertesa sobre la reacció del serbi contra un rival tan perillós en el context d'una primera eliminatòria i amb l'agreujant del canvi de superfície com l'alemany Philipp Kohlschreiber (33è de l'ATP), un tennista experimentat que va arribar als quarts de Londres fa tres anys i que elevava el nivell d'exigència. Un break en la primera mànega va desencallar la situació i el serbi es va imposar per 6-3, 6-4 i 6-4 en dues hores i 3 minuts. El balcànic, que busca el seu novè Grand Slam, haurà de fer el segon pas cap al títol contra el finlandès Jarkko Nieminem, botxí ahir del veterà australià Lleyton Hewitt.
En el tercer torn de la central va irrompre precisament Stanimal (4), que va esbandir el portuguès João Sousa per 6-2, 7-5 i 7-6. El suís havia fet la setmana passada unes declaracions intimidatòries per als seus rivals, sobretot per a Djokovic, assegurant que el serbi ja tenia molt clar que ell era l'únic que el podia derrotar. També va reeixir el canadenc Milos Raonic (7) contra el valencià Dani Gimeno i el croat Marin Cilic (8) contra el japonès Hiroki Moriya. Un altre japonès, Kei Nishikori (5), les va passar magres però se'n va sortir contra l'italià Simone Bolelli en cinc sets.
Marcel Granollers (72è de l'ATP), per la seva banda va arrencar amb molt bon peu –va assegurar que s'havia sentit molt còmode sobre l'herba– i va eliminar per 6-4, 6-3 i 6-2 en dues hores is 17 minuts el serbi Janko Tipsarevic, un tennista que en els últims dos anys ha tingut seriosos problemes amb les lesions i que havia arribat a estar situat entre els deu millors del món. Granollers va encarrilar el partit amb un break en el primer set i en el segon va apuntalar la seva superioritat amb dos trencaments més abans de la feina en la tercera mànega, més plàcida. El rival del català serà l'argentí Leonardo Mayer (24), que va derrotar en tres sets la jove promesa australiana Thanasi Kokkinakis. L'altre català que va jugar ahir, l'olotí Tommy Robredo, va perdre contra l'australià de 26 anys John Millman (119è de l'ATP) per 6-2, 6-3 i 6-4 en una hora i 28 minuts. El català, espès, no va saber contrarestar el servei seu rival –0/0 en pilotes de trencament– i va cedir el seu servei quatre vegades: 4/10. Millman es va plantar al quadre procedent de la prèvia i mai no havia jugat un Grand Slam fora d'Austràlia.
Penneta i Carla, KO
En el quadre femení, la italiana Flavia Pennetta (24) va tenir el trist honor de ser la primera cap de sèrie eliminada. La transalpina va cedir en tres sets contra la kazakh Zarina Diyas. La canària que s'entrena a Barcelona Carla Suárez, per la seva banda, es va col·lapsar i va encaixar una derrota dolorosa i ràpida per 6-2 i 6-0 en 53 minuts contra la jove letona de 18 anys Jelena Ostapenko, campiona júnior l'any passat. Absent, Suárez no va poder contrarestar l'eficàcia del primer servei de la rival –un 90 per cent dels punts–. “No he estat a l'altura d'un torneig d'aquest nivell”, va reconèixer.
Carta de revolta del tennis contra Escañuela
Un grup de 45 tennistes, tècnics i gent relacionada amb el tennis van signar
diumenge a la nit un document elaborat a l'All England Club en què critiquen obertament el president de la federació espanyola, José Luis Escañuela, i en demanen la dimissió. Paral·lelament a la reunió dels tennistes, la federació havia convocat una reunió per acostar posicions respecte a la polèmica de la designació de Gala León com a capitana de copa Davis. Cap dels tennistes convocats hi va assistir i, poc després, Léon va presentar la seva dimissió. El curiós del cas és que Escañuela no la va acceptar. Sigui com vulgui, els punts que presenten els tennistes en el comunicat són els següents: 1. La comunicació entre la RFET i el tennis professional, en especial amb els integrants de la copa Federació i la copa Davis, és nul·la. 2. Inexistència d'un pla estratègic per al desenvolupament del tennis. 3. Falta de transparència en la distribució dels recursos de la RFET 4. Mancança de planificació en el tennis de base. Falta d'un projecte sòlid. 5. La mala gestió de la marca Tenis España ha impedit una correcta i fructífera capitalització que garanteixi el desenvolupament de l'esport i els èxits del futur. 6. Inexistència de sintonia entre els diferents col·lectius del tennis espanyol que ha derivat en el descens alarmant del nombre de llicències i practicants. 7. Lideratge caòtic i bel·ligerant del senyor Escañuela, que l'ha dut a la seva a inhabilitació, anteposant els seus interessos personals per damunt de l'esport i degradant la imatge del tennis amb les seves actuacions. Ja hi ha hagut tennistes que s'hi han anat adherint en les últimes hores i els signants representen en nucli dur del tennis amb Rafa Nadal, David Ferrer, Tommy Robredo, Carla Suárez o Garbiñe Muguruza al capdavant. En les darreres s'hi van adherir més tennistes i fins i tot el Murtua Madrid Open.
Notícies
Diumenge,24 novembre 2024