Esport i política

El PP, contra la reforma de la llei de professions

Política esportiva. Ha convocat la comissió bilateral Estat-Generalitat, però la seva intenció és paralitzar-la amb un recurs al Constitucional

La Generalitat ha estat convocada a la comissió bilateral amb l'Estat a instàncies del govern espanyol, que continua amb la seva ofensiva per tots els camins possibles contra tot el cos legislatiu català i ara vol impugnar gairebé la totalitat dels articles afectats per la reforma de la llei de professions de l'esport aprovada pel Parlament a final d'abril.

Aquella modificació va respondre a la necessitat de preservar el teixit esportiu català i va causar un gran alleujament en tot el món de l'esport sense ànim de lucre, ja que reconeixia la capacitat dels entrenadors titulars en l'àmbit federatiu entre el 1999 i el 2008 per continuar exercint les seves funcions sense haver de cursar els estudis de grau regulats des del 2008 per la Conselleria d'Ensenyament. A més, la Generalitat, l'autoritat en matèria d'Ensenyament, reconeixia els cursos impartits per les federacions.

La reforma es va aprovar per 101 vots a favor, 19 en contra (els del PP) i 8 abstencions (Ciutadans). I ha estat el PP el que ha tornat a la càrrega per actuar contra una modificació –que va costar moltíssim d'arrencar– d'una llei que havia generat un important moviment de protesta –molt visible en el bàsquet–, però que al final es va aprovar amb el consens de cinc grups del Parlament.

Ara, l'acceptació per part de la Generalitat de la discussió en la comissió bilateral permet endarrerir la presentació del recurs d'inconstitucionalitat fins que la comissió s'hagi pronunciat, cosa que podria succeir en els primers mesos del 2016. En tot cas, són mesos guanyats, però vista l'estratègia del PP, no queda cap dubte que si la Generalitat no accepta recular a les posicions prèvies a la reforma –la convocatòria de la comissió bilateral sembla un intent de fer passar per diàleg el que en realitat és un corró– el govern de l'Estat ho portarà al Constitucional i la llei catalana quedarà automàticament suspesa de manera cautelar. L'única esperança és que les eleccions espanyoles posin fi al govern del PP mentre el tema encara s'estigui discutint a la comissió bilateral, que ja ha tractat assumptes de legislació esportiva. L'últim, el de la llicència única, amb els resultats ja coneguts i gens favorables als postulats que defensaven la Generalitat i altres governs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)