Ciclisme

Greipel ja en té tres

L'alemany exhibeix força de cames i s'endú la seva tercera etapa en el quart esprint d'aquesta edició

Avui es disputa l'última etapa abans de la segona jornada de descans i del decisiu festival alpí

André Greipel (Lotto) continua acumulant victòries d'etapa en aquest Tour de França. El corredor alemany va aconseguir ahir la tercera en el quart esprint de la present edició. Només Mark Cavendish (Etixx) ha aconseguit desbancar-lo en una arribada massiva, la de la setena etapa. El britànic, però, no va tenir ahir el seu millor dia, ja que va quedar tallat a mitja etapa a causa del fort ritme del Katuixa, que volia neutralitzar l'escapada del dia i forçar un esprint en el qual pogués participar el seu especialista, Alexander Kristoff, que finalment va acabar tercer.

Peter Sagan (Tinkoff) va ser el primer que va moure fitxa colant-se en el grup d'escapats. L'aventura potser no va arribar a bon port, però si més no el ciclista eslovac, que encara no ha guanyat cap etapa, es va imposar en l'esprint intermedi i va sumar uns punts que el consoliden com a líder de la classificació de la regularitat. El Katuixa i el Lotto van ser els equips més interessats a atrapar l'escapada, que va arribar a la seva fi a 29 quilòmetres de la meta. Encara hi va haver algun valent, com el canadenc Ryder Hesjedal i l'italià Matteo Trentin (Etixx), primer, i el txec Zdenek Stybar (Etixx), després, que van provar de sorprendre el gran grup, però els equips dels esprintadors ja treballaven pensant en l'esprint i no van permetre cap sobresalt en els últims quilòmetres.

El BMC va assumir el ritme en l'últim quilòmetre, molt mogut i amb cops de colze inclosos. A la cita no hi va faltar cap velocista –tret de Cavendish, és clar– però Greipel va ser el més poderós i es va imposar a John Degenkolb (Giant) per una roda d'avantatge. Per a Greipel, va ser la novena victòria en el Tour de França. L'alemany va igualar les tres que va aconseguir el 2012, però encara tindrà l'oportunitat d'aconseguir-ne una altra als Camps Elisis, després del parèntesi alpí, en el qual els favorits es jugaran la victòria final.

Tercera setmana

La setzena etapa, amb 201 quilòmetres entre Borg de Peatge i Gap, serà l'última abans de la segona jornada de descans i del festival dels Alps. Un cim de segona categoria (Col de la Manse) a deu quilòmetres de meta marcarà la jornada, propícia per als ciclistes més aventurers.

Dimecres ja arribarà el primer plat fort. Els favorits revelaven ahir les seves ganes per començar les escalades als Alps. El colombià Nairo Quintana (Movistar), màxim rival del líder, Chris Froome (Sky), va dir que intentarà atacar el britànic abans de l'etapa de l'Aup d'Uès, i que es reserva el port més mític del Tour com a última oportunitat de guanyar la prova. Alberto Contador (Tinkoff) també va manifestar que pensa donar-ho tot: “Si em queda un gram de força provaré que passin coses interessants.” I el català Purito Rodríguez (Katuixa), que ja ha aconseguit dues victòries d'etapa, va avisar que no es quedarà de braços plegats tot i que ja no pot guanyar el Tour: “Als Alps hi haurà moviment, almenys en el meu cas.”

LES REACCIONS

Estic millor que en el Giro que vaig guanyar l'any passat. Llavors estava una mica malalt. Ara no. No hi ha excuses
Nairo Quintana
No accepto que exciclistes atiïn la sospita perquè ells només coneguin una manera de fer ciclisme
Chris Froome
15a etapa
1r A. Greipel (Lotto)
3h56:35
2n J. Degenkolb (Giant)
m.t.
3r A. Kristoff (Katuixa)
m.t.
4t P. Sagan (Tinkoff)
m.t.
5è E. Boasson (MTN-Qhubeka)
m.t.
6è R. Navardauskas (Cannondal)
m.t.
7è C. Laporte (Cofidis)
m.t.
8è M. Matthews (Orica)
m.t.
9è D. Cimolai (Lampre)
m.t.
10è F. Vachon (Bretagne)
m.t.
11è J. Pantano (IAM)
m.t.
12è J. Bakelants (AG2R)
m.t.
13è P. Voss (Bora)
m.t.
111è J. Rodríguez (Katuixa)
a 4:21
138è A. Losada (Katuixa)
a 5:26
General
1r C. Froome (Sky)
59h58:54
2n N. Quintana (Movistar)
a 3:10
3r T. Van Garderen (BMC)
a 3:32
4t A. Valverde (Movistar)
a 4:02
5è A. Contador (Tinkoff)
a 4:23
6è G. Thomas (Sky)
a 4:54
7è R. Gesink (Lotto NL)
a 6:23
8è V. Nibali (Astana)
a 8:17
9è T. Gallopin (Lotto Souda)
a 8:23
10è B. Mollema (Trek)
a 8:53
11è W. Barguil (Giant)
a 11:03
21è. J. Rodríguez (Katuixa)
a 36:06
35è A. Losada (Katuixa)
a 1h01:52
Muntanya
1r C. Froome (Sky)
61 punts
Regularitat
1r P. Sagan (Tinkoff)
360 punts
Joves
1r N. Quintana (Movistar)
60h02:04
Equip
1r Movistar
181h14:18
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)