Més esport

Surf

Can Martinet, la caseta del vent

La platja de Sant Pere Pescador ofereix les millors condicions als practicants dels esports de vent, a professionals i també als que s'hi volen iniciar

“Després de practicarmolts anys el surf i fer molts viatges, em vaig adonar que aquest és un lloc molt bo”

La tramuntana i les marinades són habituals a Sant Pere Pescador, que s'ha convertit en un escenari únic per a fer-hi els esports nàutics emergents els últims anys, com ara el surf d'estel i el surf de vent. I a Can Martinet, la platja que s'ha convertit en la meca del vent a Catalunya, el Kitebeach s'ha convertit en l'escola i lloc de pelegrinatge dels millors kiters locals i internacionals. “Després de practicar molts anys el surf de vent i de fer molts viatges buscant bons spots per practicar surf d'estel, em vaig adonar que Sant Pere Pescador és un lloc molt bo per les seves condicions climatològiques. Són ideals per practicar aquest esport. El fons de la platja és poc profund i el vent no és molt fort, i això fa que sigui un esport ideal perquè gent no molt experimentada o que vol fer estil lliure pugui aprendre i practicar en aquesta zona”, explica David Viñas, propietari de l'escola juntament amb Mar Barjau, que hi afegeix: “Quan vam obrir-la ens vam adonar que hi havia moltes famílies i gent de totes les edats que feien aquests esports però que no tenien un lloc per practicar-lo amb seguretat, tranquils i seguint les normes. Tampoc hi havia un centre que, a més, tingués en les seves instal·lacions una escola que en un moment determinat et pogués ajudar o que t'hi poguessis relaxar o prendre-hi alguna cosa tranquil·lament quan surts de l'aigua.”

El lloc

Disposar d'un lloc de trobada perquè tots els practicants dels esports de vent naveguessin junts. I platges sense molts banyistes ni edificis alts a prop, el principal perill per a aquestes disciplines. Així és com el Kitebeach va arribar a la platja de Can Martinet el 2012, dos anys després que comencés l'activitat al Beach Club, a la platja de Can Nera; per esdevenir un dels millors llocs per a la pràctica del surf d'estel: un lloc natural a prop del mar, amb totes les comoditats –compressor, dutxes, serveis, barca de rescat i un vigilant, com a mínim– i la seguretat necessària. Ara, aquesta caseta és el punt de reunió dels millors practicants professionals que participen en proves del campionat del món, com ara Rita Arnaus i David Tonijuan. I una escola oficial, per als aficionats que es vulguin iniciar en aquesta disciplina amb tot el material a la seva disposició. Hi ha cinc instructors amb el títol oficial IKO i amb capacitat d'oferir diversos nivells i en diverses llengües. Aquest estiu ja s'han superat els 200 cursos, que consten d'un mínim de tres sessions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)