Ciclisme

Purito escala a la segona posició de l'UCI World Tour

Ciclisme. El ciclista de Parets ha acabat entre els quatre primers en les quatre últimes edicions de la Vuelta

La regularitat ha marcat la trajectòria de Purito Rodríguez, el líder del Katuixa, les últimes temporades. Només cal donar un cop d'ull al seu full de resultats per comprovar que ha acabat entre els set primers en les vuit últimes edicions de la Vuelta, coronats amb la valuosa segona posició signada diumenge a Madrid. Els punts aconseguits en la prova espanyola l'han catapultat fins al segon lloc del rànquing de l'UCI World Tour, una classificació que ja ha guanyat tres vegades (2010, 2012 i 2013) i que aquest cop serà per al murcià Alejandro Valverde. Amb la setena posició a la Vuelta, el ciclista del Movistar ja suma 615 punts i amb la cita de Llombardia com a única prova puntuable ja no pot ser superat per cap dels seus rivals.

Tot i haver-se quedat altre cop a les portes del triomf d'una de les tres grans voltes –ja havia estat segon al Giro del 2012, i tercer a la Vuelta del 2012 i al Tour del 2013–, el ciclista de Parets del Vallès valorava molt positivament als micròfons de Catalunya Ràdio la segona plaça a Madrid: “Al final he aconseguit un altre podi. Penso que és el millor que podia fer perquè l'Aru ha estat molt fort.” I va afegir: “D'entrada, no signes mai res, però si abans de començar amb el cartell de corredors que hi havia m'haguessin dit que acabaria segon, amb el mallot blanc i amb el triomf en una etapa és per estar molt content.”

Tot i els 36 anys, Purito Rodríguez encara manté la il·lusió i te reptes per aconseguir en el món del ciclisme: “Aquests resultats em motiven per continuar treballant i evidencien que la feina està ben feta. En el mundial serà difícil repetir medalla perquè el recorregut no m'afavoreix, però els Jocs Olímpics de Rio em fan molta il·lusió. Després ja es veurà.”

Rànquing
1r A. Valverde (Movistar)
615
2n J. Rodríguez (Katuixa)
474
3r N. Quintana (Movistar)
457
4t A. Kristoff (Katuixa)
453
5è F. Aru (Astana)
448
6è C. Froome (Sky)
430
7è A. Contador (Tinkoff-Saxo)
407
8è G. van Avermaet (BMC)
324
Purito en la general final
2015
Segon
2014
Quart
2013
Quart
2012
Tercer
2011
Dinovè
2010
Quart
2009
Setè
2008
Sisè
El recorregut del mundial no m'afavoreix. L'any vinent, els Jocs de Rio em fan molta il·lusió
Purito Rodríguez
Al final he fet un altre podi a la Vuelta. Penso que és el millor que podia haver fet perquè el Fabio Aru ha estat molt fort
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)