Ciclisme

Santanyes conquereix a Biescas el seu sisè títol estatal de marató

Ciclisme. La ciclista de Sabadell va deixar enrere Rocío Martín i l'osonenca Clàudia Galicia, que va completar el podi femení absolut

La ciclista de Sabadell Sandra Santanyes (Primaflor-Orbea) va confirmar la seva hegemonia en les curses de marató de BTT en imposar-se diumenge a Biescas per sisena vegada en un campionat d'Espanya de la modalitat. Santanyes ja havia estat campiona d'aquesta modalitat el 2004, el 2005, el 2007, el 2010 i el 2011.

La victòria de la catalana no va ser fàcil. La ciclista de Torellló Clàudia Galicia, campiona d'Espanya d'Ultramarató, va manar en els primers quilòmetres. La segona part de la prova (73 quilòmetres amb 2.200 m de desnivell) es va convertir en un mà a mà entre Santanyes i Rocio Martín (Vicma-Trek), que finalment es va resoldre clarament a favor de la vallesana, que va creuar l'arribada amb cinc minuts d'avantatge. Galícia va mantenir el tercer lloc en el podi al davant de la defensora del títol, Susana Alonso (Extremadura).

En l'arribada, Santanyes va mostrar la seva alegria pel títol: “En tenia moltes ganes perquè aquesta cursa ja la coneixia de l'any passat i estava en bona forma. M'ha fet molta il·lusió guanyar aquí.”

En la categoria masculina, Francesc Guerra (Scott) es va quedar a les portes de completar un doblet català. Només va ser superat per José Márquez, que era el favorit. El podi el va completar Pedro Romero. Guerra va arribar a 43 segons del campió. En la meta Guerra admetia la duresa del recorregut, sobretot de les pujades i baixades: “He acabat amb rampes a les campes i als braços i en els últims quilòmetres ja no podia baixar tan ràpid com ho faig normalment.”

També van aixecar el títol en les seves respectives categories Cristina Mascarreras (Bicipark Reus, master 30), Mònica Aguilera (A Ritme de Pedal, màster 40) i Javier Salamero (King Barcelona, màster 50).