Futbol sala

Rendits als seus pals

Dídac Plana ha iniciat el tercer curs a la porteria del Catgas en un magnífic estat de forma i serà un dels grans pilars de l'equip durant l'any

Tot i tenir respecte al Barça, creu que l'equip és capaç de competir amb qualsevol

En les dues darreres temporades, el màxim golejador de la lliga espanyola, Dani Salgado, ha tingut un soci de luxe dins del terreny de joc. El porter Dídac Plana (Arenys de Mar, 1990) encaixa a la perfecció en l'esquema de joc del Catgas Energia Santa Coloma –l'antic Marfil– i s'entén a meravella amb el pivot de l'equip.

De fet, junts han teixit la seva jugada marca de la casa: passada llarga del jove porter cap a Salgado, que guanya l'esquena als tanques rivals i remata a gol. Joc vertical i desacomplexat, les grans característiques del conjunt de Xavi Passarrius. El Barça, el rival en el derbi d'aquest dissabte, ja ho va patir fa un parell de temporades en el triomf dels colomencs al Palau.

Dídac, de 25 anys, es va formar, precisament, en les categories inferiors del club blaugrana i aleshores, com passa amb molts jugadors de l'entitat, va marxar cedit dos anys a Guadalajara i tres més a Saragossa. “En els dos anys que va estar a Guadalajara es va espavilar molt. Amb 17 anys va arribar a una ciutat nova, lluny dels pares i es va haver d'espavilar. En aquell any, va fer un salt molt gran”, explica Andreu Plaza, l'entrenador del Barça B que va dirigir el porter en l'etapa al club castellà. “És dels cinc millors porters de la lliga. Aviat jugarà en un dels grans”, hi afegeix el tècnic gironí, que es desfà en elogis cap al d'Arenys. “Viu molt el futbol sala, té una capacitat molt gran de treball, té molta personalitat, és àgil, fort, bo amb els peus i precís amb les mans”, explica Plaza.

Amb totes aquestes habilitats, Dídac ha acabat sent amo i senyor de les porteries del Pavelló Nou de Santa Coloma. El d'Arenys de Mar, que assegura que lluitarà i treballarà cada dia per poder fer el salt a un equip gran quan sorgeixi l'oportunitat, se sent molt còmode al vestidor. “L'equip ataca molt, és atrevit i el porter ha de participar en moltes accions del partit. Per acoblar-me bé a l'estil de joc, havia de posar un pèl més de risc a la meva manera de jugar i així ho vaig fer”, explica Dídac, que també admet que a vegades no surt del tot bé. “L'altre dia em vaig passar de llest i em vaig menjar un gol de porteria a porteria, però la balança està en positiu”, hi afegeix rient. De fet, els que l'han seguit tota la vida recorden una jugada de la seva època al filial del Barça en què va driblar més d'un jugador de camp del Montornès, l'equip que acabaria guanyant la Nacional A d'aquell any, i va acabar marcant un gran gol. “El porter es va enfadar molt amb mi”, recorda el d'Arenys de Mar.

Un partit més

Dissabte Dídac tornarà a enfrontar-se a l'equip que el veure fer-se gran. “Abans m'extramotivava quan jugava contra el Barça. Ara ja ho afronto com un partit més en què he de donar-ho tot per ajudar l'equip”, diu. Tot i això, Dídac assegura que jugar un partit contra el Barça fa que la gent ompli el pavelló, les aficions cantin més i el públic gaudeixi d'un gran nivell de futbol sala. “És una festa sempre que no te'n fotin vuit”, comenta rient.

Del Barça, Dídac destaca la qualitat individual de tots els jugadors i l'exigència que sotmet els rivals. “Ho haurem de suplir amb molta intensitat i molta concentració”, explica el d'Arenys de Mar, que considera que el seu equip està en un bon moment de forma per rebre el Barça tot i la derrota de la setmana passada a la pista d'El Pozo. “L'equip és capaç de competir amb qualsevol”, conclou el referent del Catgas sota els pals.

En els primers partits amb el Barça m'extramotivava. Ara m'ho prenc com un partit més
Dídac Plana
Porter del catgas
Encaixo bé en el rol que em demana el Xavi. Participo en moltes accions encara que a vegades corri riscos, i intervinc en atac
En Dídac és un dels cinc millors porters de la lliga. Aviat jugarà en un dels equips grans
Andreu Plaza
entrenador del Barça b
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)