Esport i política

Guardiola contraataca

L'entrenador del Bayern de Munic, Pep Guardiola, va respondre ahir des d'Alemanya a Miguel Cardenal, que l'havia acusat de participar en una campanya –Guanyarem– de “manipulació” als esportistes catalans. “Em sembla que ni ell ni el partit al qual representa són els més indicats per parlar de manipulacions. Em van demanar que col·laborés en una campanya sobre com podria ser l'esport català si tinguéssim un estat propi, i ho vaig fer amb total llibertat, com ho he fet tota la meva vida, equivocant-me o no. Ho tornaria a fer, 200 vegades més si calgués”, va dir l'exentrenador del FC Barcelona.

Guardiola no només va parlar d'ell mateix, sinó de la resta d'esportistes, uns 600, que van participar en la campanya. “Tots van participar en la campanya amb total llibertat, i els que no ho han fet també, perquè aquí no s'obliga ningú a fer res. Els esportistes normalment hem de prendre decisions cada cinc minuts al camp, o fora del camp quan ets entrenador. Això ho aprens des de ben petit”, va dir Guardiola. “Quan aprens a prendre decisions –va afegir– aprens també a no ser manipulat, sinó a adoptar decisions perquè et convenen. Potser Cardenal no sap de què va això. El que és evident és que segurament necessita fer punts per continuar sent secretari d'estat, perquè els seus estiguin contents.”

Guardiola no va aturar aquí les seves crítiques i va continuar: “Després del que ha passat els últims anys amb el partit que representa [PP], haurien de tenir una mica més de sentit de la vergonya. No entenc com encara tenen el coratge, el valor de ficar-se amb esportistes que han fet gran Espanya, Catalunya i l'esport en general.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)