Esport i política

Tarragona salva pilota de partit

Política esportiva. La pressió dels alcaldes de les seus encapçalats per Ballesteros ha donat els fruits i aviat es presentarà l'acord anunciat per Miguel Cardenal de finançament estatal

L'anunci realitzat divendres al Senat pel president del Consell Superior d'Esports Miguel Cardenal d'incloure una partida en els pressupostos del 2016 i el 2017 per subvencionar la remodelació dels equipaments de Tarragona 2017 apaga, de moment, el foc de la incertesa sobre part del finançament i la celebració dels Jocs Mediterranis. Probablement aquesta setmana es donarà a conèixer la quantitat amb la qual se sufragarien tant la remodelació del camp del Nàstic com la de l'estadi de Camp Clar. El Centre Acuàtic –6,3 milions d'euros, amb una piscina olímpica– quedaria en principi fora de l'acord perquè tot indica que l'aportació serà inferior als 14,7 milions inicials que esperava Tarragona pels tres equipaments. La Generalitat de Catalunya, per la seva banda, ja s'havia compromès el 2014 a destinar una partida de 12 milions inclosa entre els pressupostos del 2015, el 2016 i 2017 per construir el Palau d'Esports i el pavelló Sant Jordi.

Amb prudència, Tarragona 2017 no s'ha pronunciat sobre l'anunci de Miguel Cardenal i no farà declaracions fins que l'acord no es presenti en societat. Dos tècnics del CSE van visitar Tarragona la setmana passada per elaborar un informe detallat de les necessitats.

És evident, per tant, que la pressió realitzada quan tots els alcaldes de les seus encapçalats pel de Tarragona Josep Fèlix Ballesteros van reclamar a finals d'agost el finançament estatal donant una imatge d'unitat en el territori va sorgir efecte.

Tarragona va rebaixar el 2014 el pressupost inicial de 150 milions d'euros fins als 90 obligada per la crisi i el sentit comú i ara aplicarà una nova rebaixa. D'entrada restarà la partida de l'estadi provisional que era d'1.815.000 euros i ara caldrà veure si segueix aprimant el cost.

Pel que fa al dia a dia, agents públics i privats del territori participen des d'ahir i fins avui en els tallers sectorials de treball per definir els projectes estratègics que cal potenciar per assegurar el llegat dels Jocs, que es pretén que sigui sostenible i no generi deutes a les generacions futures. Els quatre tallers sectorials previstos són: territori, economia, ciutadania i esport, i representen els interessos de diferents sectors d'activitat, així com dels 16 municipis seu. Avui també se signarà un acord amb els consells esportius implicats.

Rebutgen la moció de la CUP de suspensió

La CUP va presentar ahir una moció rebutjada pel ple municipal –ERC li va donar suport– en què demanava la renúncia als Jocs , la revocació dels acords subscrits amb els ajuntaments i les administracions i que cancel·lés els contractes signats amb les empreses privades. La CUP proposava crear una comissió amb representants de tos els grups municipals per dissenyar un pla de viabilitat per afrontar les conseqüències del trencament. També volia destinar la partida destinada a l'anella mediterrània a polítiques socials. La CUP considera que “és prioritari desenvolupar polítiques socials municipals integradores que responguin a les necessitats de les classes populars per comptes de promoure efímers entreteniments d'estiu.” Igualment, entén que no és compatible “el macroesdeveniment amb l'abandonament de l'esport a les escoles.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)