Més esport

L'Ironman més internacional

Triatló. Més d'un 90% dels participants provenen de l'estranger. Albert Moreno farà el seu debut en la distància

La segona edició de l'Ironman Barcelona es disputa demà a Calella com a centre neuràlgic i un rècord de participació que s'eleva a 2.600 triatletes, amb més d'un 90% d'estrangers, repartits entre 67 països. De fet, la inscripció ja es va tancar fa set mesos i destaca el contingent de triatletes alemanys i britànics, a més d'uns 130 mexicans.

El recorregut serà similar al de la primera edició. S'havia intentat allargar el circuit de ciclisme (180km) fins a les portes de Barcelona, a l'altura de Sant Adrià de Besòs, per esponjar el pas dels corredors per la carretera N-II, però finalment ha quedat descartat. Així, s'ha recuperat el traçat originari entre Calella i Montgat –dues voltes– i una volta addicional fins a Sant Andreu de Llavaneres per completar els 180 km de recorregut. La prova de natació (3,8km) començarà a les 8.30 h a la zona de les barques de la platja Gran de Calella. El circuit de marató (42,195 km) transcorrerà entre Calella i Pineda de Mar. La línia d'arribada està instal·lada a la zona de Garbí, on l'organització torna a apostar per un muntatge espectacular, amb grades i televisors, per ressaltar el concepte festiu de l'Ironman.

La participació de professionals estarà condicionada, perquè la setmana vinent es disputa el mundial a Kona i tots els que s'hi han guanyat la plaça ja es troben a Hawaii. Aquest és el cas de Clemente Alonso, el vencedor de l'última edició amb un temps rècord de 8h02:11. Un dels atractius a Calella serà comprovar com es desenvolupa en la prova l'igualadí Albert Moreno en el seu debut en la distància després d'haver signat un meritori cinquè lloc a Lanzarote. També arriba avalat pels bons resultats previs l'eslovè David Plese. Entre els veterans, destaca l'australià Chris McDonald i el mataroní José Luis Cano, un fix en la prova. En categoria femenina no hi faltarà la calellenca Anna Rovira, que ja ha anunciat que competiria per “passar-ho bé” després dels problemes estomacals que havia patit en les últimes triatlons.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)