Rubèn López, el supervivent
Gimnàstica artística. El gimnasta del CG Sant Boi afronta el mundial de Glasgow, classificatori per als Jocs de Rio, pràcticament com a únic referent de l'anterior cicle olímpic
El ripolletenc Rubèn López (1990) serà un dels puntals de la selecció espanyola de gimnàstica artística, que a partir de diumenge comença a participar en el mundial de Glasgow i es juga les seves cartes per guanyar-se una plaça per als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro. El gimnasta del CG Sant Boi, que ja va competir en els Jocs de Londres, és pràcticament l'únic supervivent de l'anterior cicle olímpic. “Penso que la transició d'uns Jocs als altres ha estat la correcta, però també és veritat que la crisi econòmica l'any després de Londres va ser molt forta aquí i si no hagués estat així potser algun dels gimnastes que es van retirar encara continuaria en actiu”, admet López. De fet, també s'ha desplaçat a Glasgow amb l'equip el veterà gimnasta d'Elx Isaac Botella (1984), olímpic a Pequín i Londres, però figura com a reserva i només intervindria per cobrir alguna baixa. Els altres convocats pel seleccionador Fernando Siscar són l'alacantí Néstor Abad, el canari Rayderley Zapata, el mallorquí Adrià Vera i els madrilenys Alberto Tallón i Andrés Martín.
El camí més directe per aconseguir el bitllet per als Jocs de Rio és que la selecció espanyola es classifiqui entre les vuit primeres, però el llistó és massa elevat pel potencial dels gimnastes convocats per Siscar. També ho veu així el mateix Rubèn López: “Acabar entre els vuit primers és gairebé impossible. L'objectiu més real és classificar-se entre els dotze primers, cosa que ens obriria les portes del torneig preolímpic [hi accedeixen del novè al setzè classificat]. Segurament, els nostres principals rivals seran Romania, França, Itàlia i el Brasil.” En aquest sentit, hi afegeix: “El nostre equip és molt jove, però amb molta projecció.” Rubèn López, que a finals de juliol es va traslladar del CAR de Sant Cugat a la Blume de Madrid per continuar la preparació amb la resta de la selecció espanyola, considera que arriba a la cita més preparat i amb més confiança que en el mundial de Nanning (Xina), del 2014. “He apujat la nota de partida en gairebé tots els aparells i a veure si sóc capaç d'accedir a la final del concurs complet [els 24 primers], o en la d'anelles o paral·leles”, va comentar el gimnasta vallesà, que com és habitual intervindrà en tots sis aparells. En tot cas, López ha apostat molt fort pels Jocs de Rio i ja té decidit que es traslladarà a la Blume de Madrid un cop acabi el mundial de Glasgow. “Ja hi vaig estar cinc anys mentre estudiava INEF i penso que serà el millor per preparar l'any olímpic. I després de Rio marxaré a fer un màster als Estats Units”, va afirmar el gimnasta del CG Sant Boi, amb un full de ruta molt meditat per a les dues pròximes temporades.
Nora Fernández i Paula Raya, debutants
Si Rubèn López ja està avesat a l'alta competició –aquest serà el seu tercer mundial–, els altres representants catalans a Glasgow, Nora Fernández (Salt GC, 1999) i Paula Raya (AE Pasifae Vilanova i la Geltrú, 1998), debutaran en aquest campionat després d'una temporada de màxima exigència a la Residència Blume de Madrid. Després de dues jornades d'entrenament al SSE Hydro Arena de la capital escocesa, les dues joves gimnastes catalanes entraran en acció divendres. L'objectiu de la selecció espanyola femenina, igual que el de la masculina, és guanyar-se un bitllet per al preolímpic, reservat per als classificats entre la novena i la setzena posició. Fernández i Raya ja es van estrenar en l'alta competició en l'europeu de Montpeller, al mes d'abril, i han afinat el seu estat de forma les últimes setmanes, amb bons resultats en un torneig a París i en la Novara Cup, a Itàlia. El gran referent de l'equip és la gimnasta d'origen romanès Roxana Popa, i completen la selecció Lucía Guisado, María Paula Vargas, Ana Pérez, Clàudia Colom i Natalia Ros.
Enllaços relacionats
Publicat a
Notícies
Diumenge,24 novembre 2024