Més esport

Joel González aconsegueix el passaport per als Jocs de Rio

Taekwondo. L'empordanès, campió olímpic a Londres, no va poder disputar el Grand Prix Final de Mèxic per lesió, però els resultats dels seus rivals li van donar la classificació

Joel González va aconseguir la seva segona classificació olímpica malgrat que no va poder competir en el Grand Prix Final de Mèxic, competició que enfrontava els vuit millors taekwondistes del rànquing mundial i que tancava el rànquing d'accés a Rio de Janeiro. L'empordanès va assegurar-se la participació al Brasil, en la categoria de -68 kg, gràcies a la derrota de l'iranià Benham Asbaghikhanghah en els quarts de final contra el sud-coreà Dae-Hoon Lee (8-5), el rival que González va derrotar en la final olímpica (-58 kg) de Londres.

González, medalla de plata en la competició mexicana l'any passat, no va poder certificar la classificació sobre el tatami a causa d'una lesió que es va fer. Havia de debutar en els quarts de final contra el belga Jaouad Achab, el seu botxí en la final del mundial disputat al mes de maig, però la lesió ho va impedir. Ell mateix explicava en el seu compte de Twitter el que li havia passat: “No he pogut sortir després d'un accident al pavelló. En espera del que diguin, en principi sembla el genoll... Mil gràcies per preocupar-vos.” González va quedar a mercè dels rivals, però la derrota de l'iranià va evitar que l'avancés en el rànquing olímpic i va segellar la seva classificació per als Jocs de Rio del 2016.

Aquests seran els segons Jocs Olímpics de Joel González, i els primers que disputarà en la categoria de -68 kg. L'empordanès va aconseguir l'or a Londres de manera brillant en -58 kg, categoria que va abandonar tot just després amb un palmarès que també inclou dos títols mundials (2009 i 2011) i dos títols europeus (2010 i 2012).

La lesió al genoll

El salt de categoria va coincidir amb una greu lesió al genoll de González que va marcar les seves temporades següents i que li va fer viure un calvari. Ara fa un any l'empordanès va començar a veure la llum amb la medalla de plata en el Grand Prix Final de Mèxic. Poc després liderava l'equip de la federació espanyola que es va imposar en l'obert d'Espanya de Pontevedra. Al maig confirmava la seva recuperació amb la medalla de plata en el mundial disputat a Txeliàbinsk (Rússia), en la categoria -63 kg. González va tenir l'oportunitat de convertir-se en un dels pocs taekwondistes de la història amb títols mundials en pesos diferents, però el belga Jaouad Achab el va derrotar en la final per un ajustat 7 a 6. Aquest resultat, però, confirmava les seves aspiracions per als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro. L'empordanès també va participar en els primers Jocs Europeus, a Bakú (Azerbaidjan), on va aconseguir la medalla de bronze en -68 kg.

Catalans que viatjaran a Rio de Janeiro

Abans que González, diversos esportistes catalans ja havien aconseguit el bitllet per a Rio. Sònia Franquet (tir) va ser la primera. També competiran al Brasil Jordi Xammar, Joan Herp i Marina López, en vela; Pau Vela i Àlex Sigurbgönson, en rem; Jesús Ángel García Bragado, en atletisme; Albert Puig, en natació, i Beatriu Ferrer-Salat i Morgan Barbançon, en doma. També hi ha catalans que estan esperant la convocatòria per als equips de bàsquet i d'hoquei sobre herba masculins, que ja tenen la classificació assegurada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)