Més esport

Reportatge

Uns Wind Games virals

La nova modalitat de ‘freestyle' que s'estrena a Empuriabrava arrasa a les xarxes amb milions de visualitzacions de la participació dels guanyadors, el rus Volkov i la polonesa Kuczynska

Una coreografia a l'interior d'un túnel de vent dels que utilitzen els paracaigudistes per portar a terme les seves pràctiques s'ha convertit en un fenomen a internet. Fins ahir s'havia arribat a gairebé 25 milions de visualitzacions dels tres vídeos que dos espectadors van penjar en els seus perfils de Facebook. La nova modalitat de vol que arrasa a les xarxes socials s'estrenava en aquestes instal·lacions del nucli d'Empuriabrava del municipi de Castelló d'Empúries i introdueix la música en l'especialitat d'estil lliure o freestyle.

La particularitat és que, ara, els protagonistes escolten també la melodia escollida gràcies a la incorporació d'un sistema dissenyat especialment per a això. Els participants el cap de setmana passat en la competició Wind Games que va tenir lloc en aquest túnel de vent van poder així ballar al ritme de la música mentre esquivaven la gravetat gràcies al raig d'aire que els sostenia.

El rus Leo Volkov, l'actuació del qual va ser enregistrada per un dels espectadors, que la va penjar al seu perfil de Facebook, va ser el guanyador d'aquesta nova modalitat, i el vídeo ha tingut 6,8 milions de reproduccions en poc més de 48 hores i ha estat compartit 116.450 vegades, encara que aquestes xifres augmenten cada minut.

Aquell mateix assistent a la competició va pujar també a internet la participació en els Wind Games de la polonesa de només 15 anys Maja Kuczynska, que fins ahir havia tingut 4,1 milions de reproduccions i havia estat compartit en 62.752 ocasions.

El cas més espectacular, no obstant això, és el de l'altre espectador que va pujar al seu perfil de Facebook el vídeo de Kuczynska, que registra de moment més de 14 milions de visualitzacions i ha estat compartit pels usuaris 218.700 vegades.

La directora del Túnel de Vent d'Empuriabrava, Aida Rico, s'ha mostrat “aclaparada” per aquest èxit en les xarxes socials de la nova modalitat d'estil lliure ideada a les seves instal·lacions. Ell mateixa va recordar en declaracions a l'agència Efe que una coreografia d'aquest tipus es portava a terme “per primera vegada al món”. Rico compara l'espectacle que s'ofereix als espectadors amb el patinatge artístic o la natació sincronitzada, i considera que els responsables de la instal·lació gironina s'havien “llançat a la piscina”, de manera que la satisfacció és màxima davant la resposta rebuda.

La directora espera que l'abast que tenen els vídeos pujats de la competició permeti al públic adonar-se que “l'experiència de provar una instal·lació d'aquest tipus es pot convertir també en una pràctica esportiva”.

La competició tenia lloc dins els Wind Games, una competició internacional única, que van celebrar el cap de setmana la seva tercera edició, amb la participació dels millors voladors del món repartits en 40 equips.

Més modalitats
Pel que fa a les categories de vol més convencionals, els triomfadors van ser els integrants dels equips belga i francès. Els locals César Rica i Raph Coudray van ser segons en la modalitat Dynamic.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)