Esport i política

Traspàs de funcions

Política esportiva. Gerard Figueras fixa com una de les seves prioritats l'enfortiment de les estructures d'estat en l'àmbit esportiu en el relleu d'Ivan Tibau en la Secretaria General de l'Esport

Gerard Figueras (Vilanova i la Geltrú, 1982) va fer tota una declaració d'intencions en l'acte de traspàs de funcions amb el seu antecessor, Ivan Tibau, al capdavant de la Secretaria General de l'Esport. “L'esport ha de tenir un paper protagonista en l'anhel col·lectiu, que és l'assoliment de la llibertat de Catalunya”, va afirmar amb clara vocació de servei públic.

El jove dirigent vilanoví, director del Consell Català de l'Esport des del gener del 2013, va agrair la tasca de Tibau, a qui va qualificar com “un excel·lent mestre” i de qui va destacar el fet d'haver “dignificat l'esport del país durant cinc anys de grans dificultats”. Figueras va avançar que una de les prioritats del nou mandat serà “enfortir el sistema esportiu des del vessant públic, amb diàleg amb totes les administracions, i el vessant privat i associatiu, treballant de prop amb els clubs i entitats com la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), la Unió de Consells Esportius de Catalunya i la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes”. Al mateix temps, també treballarà per construir les estructures d'estat en l'àmbit esportiu, “sobretot en l'esfera internacional per a quan el país esdevingui independent”. En aquest sentit, es va referir a la pròxima cita olímpica: “Esperem que la delegació catalana sigui tan nombrosa com en altres oportunitats, tot i que els nostres esportistes encara no hi puguin anar representant les nostres seleccions.” En espera de conèixer el seu homòleg espanyol, Figueras va oferir diàleg perquè, més enllà de l'esfera olímpica, comparteixen “altres àmbits esportius, com el mateix Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat del Vallès”.

D'altra banda, el secretari sortint, Ivan Tibau, va confessar: “M'he sentit un privilegiat i afortunat per haver pogut servir l'esport del meu país” durant aquest període. Tibau va admetre que feia un pas al costat pel “desgast” que suposa un càrrec com aquest i per “donar pas a una nova generació, amb més força”. Durant l'acte, celebrat al Museu Melcior Colet, hi va haver intercanvi d'obsequis. Tibau va entregar simbòlicament a Gerard Figueras una cartera que havia utilitzat Josep Lluís Vilaseca, el primer secretari general de l'Esport, als anys vuitanta. Al seu torn, Figueras va lliurar una placa d'agraïment i reconeixement de part de l'equip de col·laboradors que han treballat al seu costat en la secretaria.

ELS PROTAGONISTES

Enfortirem el sistema esportiu des del vessant públic, amb diàleg amb totes les administracions
Gerard Figueras
nou secretari general de l'esport
M'he sentit un privilegiat per haver pogut servir l'esport del meu país
Ivan Tibau
exsecretari general de l'esport
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)