Ciclisme

Ciclisme

Transpyr, també en cursa

Transpyr The Race by Gore Bike Wear s'afegeix a la setena Gran Raid BTT i la quarta Road, del 12 al 18 de juny

“Farem una competició, amb totes les seves regles, un podi, uns guanyadors... Fins ara era una marxa”

Creuar el Pirineu pel vessant sud en BTT, des de Roses a Hondarribia, en set etapes. Aquest era el repte que suposava la Transpyr en les seves sis anteriors edicions, incloses les tres de carretera que s'han fet de manera paral·lela i que es manté també aquest any. Una missió per als practicants del ciclisme que s'enfrontaven amb ells mateixos per aconseguir el que es considera un graduat en BTT mitjançant el que és una de les cinc proves per etapes en bici tot terreny més dures del món. Una filosofia, la del repte, a la qual s'afegeix aquest 2016 el vessant competitiu. “Fins ara el que fèiem era una marxa cicloturista. I una marxa no és competitiva. Ara farem una competició, amb totes les seves regles, un podi, uns guanyadors... Fins ara havíem introduït incentius i dèiem que qui arribava primer guanyava, el segon... Però això no es pot fer. En una marxa no hi ha guanyadors”, exposava Oriol Sallent, director de la prova. I ho argumentava: “Per seguir les tendències del mercat, que cada vegada demana uns formats més competitius i reglats, amb la seguretat més controlada. I, sobretot, perquè treballem amb la marca Gore Bike Wear que decideix apostar per fer un format més competitiu i en vol ser el patrocinador principal. Per això hem creat aquesta modalitat nova, però amb les etapes habituals.”

Les novetats i les inscripcions

Transpyr presenta per a la seva setena edició una imatge corporativa renovada, el format i, també, les dates. Perquè fins l'any passat es feia sempre la setmana després de Sant Joan i, aquest, s'avança al calendari i es farà del 12 al 18 de juny. Avalada per la Federació Espanyola de Ciclisme i encaminada a ser UCI en properes edicions manté les localitats que són punts d'etapa amb sortida de Roses i arribada a Hondarribia: Camprodon, la Seu d'Urgell, el Pont de Suert, Ainsa, Jaca i Burguete Roncesvalles. “Els participants poden fer el Raid, que és una aventura espectacular que consisteix a travessar el Pirineu en set dies i, els que ho volen, poden incloure, a més, l'opció de cursa dins la mateixa Transpyr”, sintetitza Sallent, un dels quatre creadors de la prova, per a la qual ja es poden fer les inscripcions al lloc web oficial. La filosofia del graduat es manté: “Es pot fer amb el màxim de facilitats que oferim als participants. El Gran Raid BTT es pot fer de manera individual, per parelles, equips de tres...”, va dir Oriol Sallent, que especifica els requisits per fer The Race: en format parelles –com en la Cape Epic i la Transalp– i amb trams marcats que tindran la seva entrada i sortida: “Uns quilòmetres, de 30 a 90, i potser alguna etapa sencera... Es cronometra el temps i s'ha de tenir la llicència competitiva i no la cicloturista com fins ara.” Els organitzadors de la prova, que els darrers anys compten amb la meitat dels participants de fora de l'Estat (200 de 400), tenen confirmada la presència d'equips d'Alemanya i de referents com ara el barceloní Pau Zamora i el colombià establert a Saragossa Diego Tamayo. “Comences fent una cicloturista. Per donar al·licient, que ja no fèiem podis, sinó que tots junts establíem uns temps. I ara ens obligarà a estar presents al terreny. I altres organitzadors no ho fan”, apuntava el director sobre aquesta evolució. Perquè n'espera més: “Li donarà emoció i força per, en anys posteriors, oferir diners als guanyadors, punts UCI o més al·licients.” “Fer-ho cronometrat també farà que la gent es reguli millor. El cos no està aclimatat, no mesuren bé les forces i si, per exemple, comença la cursa al quilòmetre 50, tenen tres o quatre hores d'anar fent”, deia.

7
etapes
tindrà la Transpyr en tots els seus formats, amb sortida de Roses el 12 de juny i arribada a Hondarribia el 18.
110
quilòmetres
i un desnivell positiu de 2.500 m de mitjana per terrenys variats té cada etapa.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)