Tennis

Una exministra francesa acusa Nadal de dopatge

Tennis. Roselyne Bachelot, extitular de la cartera de Sanitat i Esports, diu que el balear va donar positiu l'any 2012 i que el van encobrir. El jugador nega rotundament les acusacions

Les derivacions en el cas de dopatge de Maria Xaràpova no s'han fet esperar, i ahir una exministra de Sanitat i Esports francesa durant la presidència de Nicolas Sarkozy, Roselyne Bachelot, va incendiar el món del tennis assegurant que Rafa Nadal va estar durant set mesos sense jugar el 2012 adduint una lesió quan en realitat havia donat positiu en un control antidopatge. En declaracions a la cadena francesa Le Grand 8, Bachelot va assegurar que en el món del tennis no tots els casos de dopatge surten a la llum: “La famosa lesió de Nadal va ser provocada per un positiu. Si veus un tennista que s'atura durant molts mesos és perquè ha donat positiu i l'han encobert. Passa prou sovint.” L'exministra té molt clar que hi ha una voluntat d'evitar escàndols: “No surten a la llum tots els casos ni tampoc totes les dades sobre les sancions imposades.” Ahir, precisament, Chris Kermode va ser renovat com a president de l'ATP –ocupava el càrrec des del 2014 i ha signat fins al 2019– i es va mostrar decidit a “protegir la integritat del nostre esport”.

L'aturada de Nadal va començar el 28 de juny de 2012 quan va perdre en la segona eliminatòria de Wimbledon i no va jugar en la resta del curs. Es va perdre els Jocs Olímpics de Londres adduint una lesió al tendó rotular d'un genoll. Va tornar a jugar el febrer del 2013 i va encadenar deu finals i vuit títols. Des que el nord-americà André Agassi va revelar en el seu llibre Open que va donar positiu i que l'ATP el va encobrir, els rumors en aquest sentit s'han desfermat.

Nadal es defensa

Rafa Nadal, en declaracions realitzades a la BBC, es va defensar ahir de les acusacions des del desert californià d'Indian Wells: “Estic completament net. Mai he tingut la temptació de fer res equivocat. Crec en l'esport i en els seus valors. L'esport és un exemple per a la societat i per als nens. M'estaria enganyant a mi mateix.”

També va sortir en la seva defensa el president del Consell Superior d'Esports Miguel Cardenal, que va qualificar de “frivolitat sorprenent” les acusacions de la exministra francesa.

Mes casos de meldoni

El degoteig de positius per consum de meldoni no s'atura, i ahir es va afegir a la llista el biatleta rus Eduard Latípov, campió europeu de persecució.

PROTAGONISTES

La lesió de Nadal el 2012 en què va deixar de jugar durant set mesos va ser en realitat un positiu
L'acusació és d'una frivolitat sorprenent. A França no sempre l'encerten triant els seus dirigents
Miguel Cardenal
No surten a la llum tots els casos ni tampoc totes les dades sobre les sancions
Roselyne Bachelot
Estic net. Mai he tingut la temptació de fer res equivocat. L'esport és un exemple per a la societat
Rafa Nadal

Noah, Rochus i el guinyol de Canal+

El primer que va posar el dit a la nafra sobre el cas Nadal va ser l'extennista Yannick Noah en un article publicat el 2011, en què relacionava directament els èxits del manacorí amb el dopatge. A més, s'hi va sumar el belga Oliveri Rochus, també extennista. El Canal+ francès també va crear un personatge de guinyol que recreava el tennista balear i que es punxava amb una agulla. També els va tocar el rebre al porter Iker Casillas i al ciclista Alberto Contador. En un dels gags de la cadena, Nadal i Casillas signaven amb xeringues un manifest de suport a Contador.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)