Ciclisme

Quintana no tem Montjuïc

El colombià va mantenir a Vilanova els set segons de diferència respecte a Contador, i està convençut que amb aquest avantatge en tindrà prou per guanyar la general avui. Però el de Pinto l'avisa: “No sóc l'únic que ho provarà, serà una etapa moguda”

136 km separen el colombià Nairo Quintana (Movistar) de la seva primera general de la temporada després que ahir cobrís sense problemes l'etapa més llarga de la Volta, 197km entre Sant Joan Despí i Vilanova i la Geltrú, que es va adjudicar l'italià Davide Cimolai (Lampre). Avui, el cap de files de l'equip telefònic haurà de reblar el clau a Barcelona, on es posarà el punt final amb vuit voltes al circuit de Montjuïc, de poc més de sis quilòmetres. Quintana confia cegament en les seves forces i en la fortalesa dels seus companys d'equip: “Crec que defensaré el lideratge sense cap problema.”

Els precedents més recents avalen la seguretat amb què es pronuncia el colombià. En les tres últimes edicions a Montjuïc no hi ha hagut canvis malgrat que els líders hi han arribat amb un marge ínfim. Quatre segons tenien Richie Porte i Joaquim Rodríguez respecte a Valverde i Contador l'any passat i l'anterior, i tots dos se'n van sortir amb èxit. El 2013 Daniel Martin també va defensar disset segons respecte a Purito sense problemes. Amb tot, Quintana és l'únic que ha perdut alguna cosa a Montjuïc. El 2013 Scarponi el va desbancar del tercer graó del podi.

El principal rival és l'espanyol Alberto Contador (Tinkoff), a set segons del líder, que ahir no va tenir possibilitats de retallar diferències en una etapa massa plana i només en un moment en què el pilot rodava estirat va accelerar per intentar trencar-lo, però els Movistar, amb el vilanoví atent, van respondre ràpidament. El de Pinto avisa Quintana: “No sóc l'únic que ho provarà. Hi ha molts corredors que estan a poc temps, i serà una etapa moguda.” Contador ve de quedar segon en la París-Niça per només quatre segons de diferència amb Geraint Thomas (Sky) i ben segur que intentarà millorar l'actuació. Amb tot, avisa que està contentíssim, independentment que guanyi o no: “Tot està sortint a la perfecció i estic molt motivat per al gran objectiu de la temporada, el Tour.”

El Lampre s'estrena

L'italià Cimolai (Lampre) va ser el principal protagonista al final d'ahir a Vilanova en imposar-se a l'esprint final, més obert i incert després de l'abandonament del francès Nacer Bouhanni (Cofidis), que havia vençut a Calella i Olot amb autoritat. El corredor, que va celebrar el segon triomf en una cursa World Tour, va estrenar el compte de victòries del Lampre aquesta temporada.

6a etapa
1r. D. Cimolai (Lampre)
4:35.13
2n. N. Arndt (Giant)
m.t.
3r. T. van der Sande (Lotto)
m.t.
4t. S. Gerrans (Orica)
m.t.
5è. D. Impey (Orica)
m.t.
6è. P. Vakoc (Etixx)
m.t.
7è. A. Tsatevitx (Katuixa)
m.t.
8è. J. van Genechten (IAM)
m.t.
9è. B. Linderman (IAM)
m.t.
10è. L. Manzin (FDJ)
m.t.
20è. N. Quintana (Movistar)
m.t.
21è. A. Contador (Tinkoff)
m.t.
31è. M. Soler (Movistar)
m.t.
35è. C. Froome (Sky)
m.t.
49è. E. Prades (Caja Rural)
m.t
65è. J. Rodríguez (Katuixa)
m.t.
General
1r. N. Quintana (Movistar)
23:07.41
2n. A. Contador (Tinkoff)
a 0:07
3r. R. Porte (BMC)
a 0:17
4t. D. Martin (Etixx)
a 0:18
5è. T. van Garderen (BMC)
a 0:27
6è. R. Bardet (AG2R)
a 0.31
7è. I. Zakarin (Katuixa)
a 0.42
8è. C. Froome (Sky)
a 0.46
11è. J. Rodríguez (Katuixa)
a 1:22
12è. F. Aru (Astana)
a 1:32
79è. E. Prades (Caja Rural)
a 33:57
87è. M. Soler (Movistar)
a 38:13

L'atractiu circuit barceloní de Montjuïc

L'etapa final de Barcelona començarà més d'hora del que és habitual (10.55 h) des de l'avinguda Maria Cristina. El pilot haurà de superar l'alt d'Ullastrell (2a) i el de Corbera (3a) abans de passar pel Prat de Llobregat i l'Hospitalet i tornar a Barcelona. El circuit de Montjuïc és de poc més de sis quilòmetres i en la primera part han de superar l'alt de Montjuïc (3a). En total hi han de fer vuit voltes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)