Hoquei sobre herba

El Polo es llepa les ferides

Hoquei sobre herba. Els barcelonins es refan de l'eliminació de l'Euro Hockey League amb un triomf convincent davant un Atlètic Terrassa en alça

“Va ser un cop anímic molt dur”, reconeix Carlos Garcia Cuenca quan se li pregunta per la derrota contra l'Amsterdam del K08 de l'EHL, la màxima competició continental. El Polo tenia moltes expectatives posades a arribar a la final a quatre de Barcelona, però l'efectivitat dels holandesos el va condemnar. “L'equip arribava a la cita en un moment de màxima maduresa”, considera el tècnic.

Però, tot i el sotrac europeu, el Polo es va refer diumenge amb un triomf molt convincent a Can Salas, el feu de l'Atlètic, que, a diferència dels barcelonins, havia assolit la classificació europea. “En les darreres quatre lligues regulars, no havíem guanyat mai aquí. Si posem la victòria en el context correcte, té un mèrit increïble”, considera Garcia Cuenca. El Polo va ser millor en un duel d'intensitat molt alta, digne de dos equips que havien ofert una gran imatge a Amsterdam en les eliminatòries europees. “Tant de bo, poguéssim jugar partits d'aquest nivell cada setmana”, coincideixen els tècnics dels dos equips. L'Atlètic va poder contrarestar el 0-1 de David Alegre amb un stroke que va anotar Marc Sallés. Fins i tot, els grocs, que havien trepitjat poc l'àrea barcelonina, van disposar d'un parell de minuts amb una doble superioritat, però el Polo va aconseguir desfer la igualada amb l'1-2, obra de Salva Piera a les acaballes del partit. Tres punts valuosos que serveixen al Polo per mantenir-se al capdavant de la lliga. “El Polo està un pas per davant de tots. Però, tot i perdre de manera justa, hem millorat respecte a la copa”, considera el tècnic de l'Atlètic, Roger Pallarols.

La final de diumenge

El triomf del Polo combinat amb el de l'Egara, que va superar l'Atlético San Sebastián, fa que l'enfrontament de diumenge vinent entre els dos conjunts signifiqui una final. Per la seva banda, la lluita per la tercer plaça s'estreny. L'Atlètic, el Club de Campo i el Junior –va guanyar el Taburiente– estan separats per sis punts i jugaran entre ells en les pròximes jornades.

El Junior ofereix la millor cara

Les santcugatenques es van assegurar el factor camp en les eliminatòries del play-off pel títol de la divisió d'honor femenina amb la victòria (0-3) en el duel català contra l'Egara. Anna Gil, Carlota Petchamé i Cristina Guinea van fer els gols d'un Junior que se situa en la tercera plaça de la lliga a només un punt dels dos conjunts que empaten al capdavant de la taula, el San Pablo Valdeluz i el Club de Campo. Per la seva banda, el Polo va sumar un triomf (2-0) molt valuós per assegurar-se els play-off contra el Taburiente i el Terrassa va desfer-se (1-3) del Jolaseta basc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció