Tennis

Atraccions d'altura

Nadal i Nishikori promocionen el Godó amb un acte al Tibidabo

El balear espera aprofitar la inèrcia guanyadora i el japonès lluitarà pel tercer títol seguit en el seu torneig de terra predilecte

Feia quatre anys, des del 2012, que Rafa Nadal (1), no atenia els mitjans en la compareixença que marca l'arrencada del Barcelona Open Banc Sabadell amb el títol de Montecarlo al sarró. Finalista a Doha, semifinalista a Indian Wells, Buenos Aires i Rio i, per fi, campió al principat monegasc, el balear, ara sí, ha recuperat el joc, el to físic i, sobretot, la confiança. El partit desplegat diumenge en la final contra Gael Monfils n'és una prova inapel·lable. Fort mentalment, intens i amb una agressivitat irrefrenable, va acabar esmicolant el tennista gal. “Quan un guanya és més fàcil seguir guanyant. Vull aprofitar la inèrcia. Els títols i les victòries et donen un plus de confiança”, va sentenciar el manacorí en l'acte promocional al Tibidabo, en el qual també va participar el seu màxim rival, el japonès Kei Nishikori (2). Tot i que Nadal considera que ja estava jugant a un nivell alt des de principi de curs, admet que la derrota a Austràlia li va fer “mal”. Prudent, es planteja el Godó com “una bona oportunitat per seguir accelerant” i fa un balanç global positiu: “L'any no va començar bé, però ara vaig quart en la cursa a pocs punts del tercer.” Nadal debutarà demà contra el vencedor del duel entre el reviscolat Marcel Granollers i el madrileny Dani Muñoz. El vuit cops campió va perdre l'any passat contra Fabio Fognini (12) a vuitens i se'l podria trobar a quarts. Fa dos anys va cedir en els quarts contra Nico Almagro. El murcià, finalista el 2013, va perdre ahir contra el rus Teimuraz Gabaixvili després de malbaratar dues pilotes de partit amb 1-6 i 4-5. També es va acomiadar el colombià Santiago Giraldo, finalista el 2014, en perdre contra el txec de 37 anys Radek Stepanek, que serà demà el rival de David Ferrer (3). Nishikori, per la seva banda, jugarà també demà contra el vencedor del duel entre l'holandès Thiemo de Baker i el suec Elias Ymer. El vigent campió es trobaria a quarts el castellonenc Roberto Bautista (5), un os dur de rosegar que avui juga contra el rus de 19 anys Kharen Katxanov.

PROTAGONISTES

Quan guanyes sempre és més fàcil seguir guanyant partits. Els triomfs i les victòries et donen un plus de confiança
L'any no va començar bé, però sóc quart en la cursa. El Godó és una bona ocasió per seguir progressant
Rafa Nadal
Barcelona és el millor ATP 500 del circuit sobre terra i el vull guanyar per tercera vegada. Rafa està en bona forma
Kei Nishikori

Granollers puja disset posicions

Marcel Granollers va ascendir ahir disset posicions en el rànquing ATP i s'ha situat en el lloc 50è com el primer català del circuit avançant Albert Ramos (55è) i Tommy Robredo (58è), que està lesionat i s'ha perdut el Barcelona Open Banc Sabadell. Els magnífics quarts de final a Montecarlo jugant el seu “millor tennis” han catapultat el barceloní, que avui debutarà en el segon torn de la pista central contra el madrileny Dani Muñoz. Si venç, s'enfrontarà demà amb Rafa Nadal. També entrarà avui en escena, en el quart i darrer torn de la central, el mataroní Albert Ramos contra el jove mallorquí Jaume Munar, un altre dels tennistes convidats per l'organització.

Pletòric, Albert Montañés s'exhibeix contra Roberto Carballés

Albert Montañés (104è de l'ATP) es va exhibir amb un triomf contundent contra l'andalús Roberto Carballés (118è) per un doble 6-3 en una hora i 18 minuts. Als 35 anys, el rapitenc va demostrar que viu un moment dolç i va desplegar tot el seu repertori de cops contra un rival impotent per l'allau de joc. Manant amb la dreta, va culminar també amb la volea i es va mostrar especialment inspirat tant amb les deixades com amb el revés creuat paral·lel. Un trencament en el sisè joc (4-2) va desencallar l'esporàdica igualtat inicial. “He fet un partit molt complet i estic molt content. He dominat molt bé amb la dreta. Sempre hi ha nervis en el debut, però m'ha sortit un partit rodó.” El seu rival en la segona eliminatòria serà el portuguès João Sousa, campió en el darrer obert de València i rival contra el qual mai no ha jugat. Montañés té bones sensacions: “Fa temps que estic jugant bé i entrenant-me bé. No només la setmana passada a Marràqueix. Ja ve d'abans. Ara no m'imposo objectius quant al rànquing.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)