Tennis

Estampida de favorits

Barcelona Open Banc Sabadell. El rus de 19 anys Khatxanov venç Bautista (5), i Ferrer (3) i Gasquet (4) pleguen abans de jugar. Granollers i Ramos guanyen i segellen la trilogia catalana

El barceloní Marcel Granollers i el mataroní Albert Ramos van confirmar ahir la trilogia de triomfs catalans en la primera eliminatòria del Barcelona Open Banc Sabadell que va iniciar dilluns el rapitenc Albert Montañés en una jornada que serà recordada per la sorpresa majúscula protagonitzada pel rus de 19 anys procedent de la prèvia –138è de l'ATP Karen Khatxanov. El nou diamant en brut del tècnic Galo Blanco –ex-Raonic, entre d'altres– va eliminar al castellonenc Roberto Bautista (5) per 6-2, 6-7 (4) i 6-3 i ja és als vuitens. També van caure del quadre el tercer favorit –David Ferrer– i el quart –Richard Gasquet–, mala peça al teler per als organitzadors. Tots dos van ser baixa per lesió abans de jugar i accentuen el grau de favorits de Rafa Nadal (1) i de Kei Nishikori (2). El xabià arrossega les molèsties en el soli de la cama dreta que li van impedir jugar a Montecarlo i el francès té una contractura a l'esquena. Els seus substituts són el francès Edouard Roger-Vasselin i l'argentí Renzo Olivo.

L'ace de Granollers en el primer punt contra Dani Muñoz va ser un presagi. Ferm, el català va obtenir el seu primer trencament en el segon joc. Muñoz va replicar restablint la igualtat (2-2) i el partit va entrar en una dinàmica perillosa. Els constants canvis de ritme proposats per Granollers amb deixades reiterades, però, van aturar la progressió de Muñoz. Amb 4-4, Granollers va encadenar un parcial de 5-0 que li va permetre tancar el primer set per 6-4 i encarrilar el segon: 3-0. Malgrat tot, amb 4-2, Muñoz va tenir dues pilotes de break amb 15-40 que Granollers va salvar. El barceloní va tancar el partit per 6-3 en una hora i 27 minuts amb 10 aces.

El mataroní Albert Ramos, per la seva banda, va resoldre contra el mallorquí Jaume Munar per 6-3 i 6-2. Un trencament favorable en el sisè joc va ser definitiu en el primer acte. El segon set va néixer igualat (2-2), però va ser llavors quan Ramos, dominant amb la seva dreta invertida, va posar la directa conta un rival condicionat físicament. El maresmenc s'enfrontarà amb l'uruguaià Pablo Cuevas (9).

Khatxanov, potent amb la dreta i el servei (1m98) però amb moltes altres virtuts, va ser el gran heroi. Amb orgull, Bautista va salvar una derrota més ràpida quan estava contra les cordes amb 6-2, 6-5 i 30-0. El rus es va ennuegar amb el servei i el castellonenc va forçar i guanyar el tie-break. Quan semblava que apel·laria definitivament als galons, Khatxanov va seguir repartint amb molta personalitat i va ser molt superior al 17è de l'ATP, que en les dues participacions anteriors a Barcelona havia perdut contra Nishikori.

El trio català es va convertir en repòquer comptant els dobles. Granollers i Cuevas va fer fora els primers favorits –Dodig-Melo– i Marc López i Feliciano López van derrotar Roger-Vasselin i Zimonjic.

Jo també vinc d'una època difícil. La confiança és una part bàsica. Encadenar resultats que no són positius et crea dubtes
En els vuitens de final de Montecarlo contra David Goffin vaig fer el meu millor tennis de tot l'any
Marcel Granollers
50è de l'atp
Avui he servit especialment bé. Fa dos mesos que em funciona el servei i que estic jugant bé. He sabut decidir els punts importants
Espero la millor versió de Rafa Nadal, perquè hi arriba amb confiança i vull disfrutar de jugar contra un dels millors del món

Nadal parla de la independència

“No sóc partidari de la independència de Catalunya, però si arribés l'acceptaria”, va declarar Rafa Nadal dilluns a la nit en un acte promocional del Banc de Sabadell realitzat al Fòrum: “No sóc dubtós. Ningú pot pensar que sóc de l'Espanya profunda. Sóc mallorquí, parlo el mateix idioma, tinc dos pisos a Barcelona i em sento molt proper a Catalunya. Ara bé, no entenc tant de problema, tanta confrontació. Cadascú és lliure de sentir-se com vulgui.” El manacorí també va explicar que tributa els seus impostos a Espanya i va fer un atac frontal a la corrupció.

Pel que fa al torneig, Nadal debutarà avui contra Marcel Granollers, contra el qual té un balanç de 3-0. Fa tres anys que no s'enfronten. També entrarà en escena el japonès Kei Nishikori (2) contra l'holandès Thuemo de Bakker. De moment: 1.0 per al japonès.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)