Tennis

A Montañés totes li ponen

Barcelona Open Banc Sabadell. El rapitenc va derrotar el portuguès Sousa en el seu triomf més prestigiós del 2016, tornarà al top 100 i avui, alliberat, juga els vuitens contra Nadal

El rapitenc Albert Montañés va allargar ahir el seu estat de gràcia amb un triomf merescut i eficient contra el portuguès João Sousa per 6-1 i 6-3 i jugarà avui els vuitens de final contra el totpoderós i màxim favorit Rafa Nadal (1), que l'ha derrotat en els tres enfrontaments previs sense cedir cap set. Tant el balear com el japonès Kei Nishikori (2), el vigent campió, van debutar ahir amb victòries còmodes en una jornada molesta pel vent. Nadal va derrotar Marcel Granollers per 6-3 i 6-2 i l'asiàtic es va desfer de l'holandès Thiemo de Bakker per 6-4 i 6-2 només amb el pilot automàtic. El campió del 2015 i el 2014 tindrà avui com a rival el francès Jérémy Chardy (13) –3-2 per a l'asiàtic–. “Avui ha estat molt dur pel vent, però he estat molt sòlid”, va declarar Nishikori.

El que és una constatació és que Montañés està finíssim i veure'l jugar a la pista 1 –més petita i amb més caliu que la central– és un plaer. Semifinalista a Marràqueix, ahir es va assegurar el reingrés en el top 100 (és el 104è) als 35 anys. És cert que Sousa (34è), que l'any passat va guanyar a València, no està en la mateix línia aquest curs. Però també és veritat que el rapitenc li va passar la mà per la cara i va assaborir el triomf de més prestigi del curs. El 4-0 d'entrada ja va ser tota una declaració d'intencions d'un jugador capaç de rendir bé des del fons com marquen els cànons de la terra batuda, però també de resoldre amb deixades genials o en les esporàdiques aparicions a la xarxa. El segon set va ser una mica més igualat. Montañés va consumar un break que semblava definitiu en el sisè joc (4-2) però el portuguès va utilitzar el mateix mètode en el joc posterior (4-3). Va ser llavors quan el català va posar la directa i va tancar el partit en un tres i no res: “Més enllà de tornar a estar en els cent millors, el que és important és que tinc il·lusió i estic disfrutant jugant a tennis.”

Granollers, per la seva banda, va començar amb empenta i va trencar el servei de Nadal en el primer joc. El manacorí va contestar amb contundència (4-1) i ja no va perdre la iniciativa en un primer set encara prou disputat. El balear va concretar dos trencaments en el segon set i no va concedir cap pilota de break.

Una altra de les bones notícies des del punt de vista de l'interès general és la progressió d'Alexander Zverev, que va derrotar el brasiler Thomaz Bellucci per 6-2, 67 (3) i 7-5, amb un 62 per cent de punts guanyats amb el segon servei, una de les claus del partit. També va segellar la classificació l'italià Fabio Fognini (12), que va fer fora el rus Mikhaïl Iujni per 3-6, 6-0 i 6-1 en un partit esquizofrènic. El transalpí, paradigma de la irregularitat, va arrencar fluix i va sortir aplaudit. També van passar a vuitens veterans il·lustres com Radek Stepanek (37 anys), Feliciano López (34) i Philipp Kohlschreiber (32).

Ramos, eliminat

Un break en el novè joc, el seu segon del set, va decantar la igualtat a favor de l'uruguaià Pablo Cuevas (9) contra el mataroní Albert Ramos en el darrer partit del dia. El sud-americà va tornar a trencar en el tercer joc del segon acte. Ramos va reaccionar amb orgull (5-5), però va tornar a perdre el servei en el joc posterior i es va acomiadar per 6-4 i 7-5.

PROTAGONISTES

Tinc il·lusió i estic disfrutant jugant a tennis. Mes enllà d'estar entre els cent millors de nou, estic content per la manera com jugo
A Marràqueix vaig sumar el triomf 250 i també acumulo encara més derrotes. T'adones del temps que fa que jugues
Albert Montañés
Albert Montañés té un gran mèrit als 35 anys. És un gran exemple i un rival que s'ha de tenir en compte sempre
Rafa Nadal

Els catalans s'han trobat sovint amb el balear

Rafa Nadal ha jugat sovint contra catalans al Godó en els últims anys. Ahir va eliminar Marcel Granollers i avui s'enfrontarà a Albert Montañés, que, en la roda de premsa i quan encara no sabia si li tocaria el balear o el català, va dir que preferia trobar-se el barceloní per “una qüestió d'amistat”. Seguint amb el repàs, el manacorí va desfer-se d'Albert Ramos tant el 2013 com el 2104. Molt abans, havia derrotat l'olotí Tommy Robredo en la final del 2006. Nadal va jugar ahir el seu 47è partit en el torneig, en el qual ha guanyat 44 partits i n'ha perdut tres en dotze participacions. Els seus botxins han estat Àlex Corretja (2004), en la primera aparició del balear en el Godó, Nico Almagro (2014) i Fabio Fognini, que el va derrotar l'any passat en els vuitens de final.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)