Ciclisme

Poels triomfa en la degana més infernal

Ciclisme. El fred, la pluja i fins i tot la neu van endurir encara més l'exigent recorregut de la Lieja-Bastogne-Lieja

L'holandès Woet Poels (Sky) es va coronar vencedor en la degana de les clàssiques, la Lieja-Bastogne-Lieja, que va afegir al seu exigent recorregut unes condicions meteorològiques molt adverses, amb fred, pluja i, fins i tot, neu, que van convertir la prova en més infernal que mai. “Ha estat una edició duríssima. Amb el fred, la neu i les llambordes tenia la sensació de tenir les cames enguixades”, va escriure el vallesà Purito Rodríguez en el seu compte de Twitter. El ciclista del Katuixa es va haver de conformar amb el setè lloc i no va poder reaccionar a l'atac final del suís Michael Albasini (Orica), a només 2,5 quilòmetres de la meta. L'alt de la Rue Naniot, un pujada dreta de 600 metres, 10,5% de desnivell i amb el terra amb llambordes, que s'estrenava en el recorregut, va decidir el desenllaç de la prova belga.

A l'atac d'Albasini només hi van poder respondre el portuguès Rui Costa, l'holandès Wout Poels i l'asturià Samuel Sánchez. El triomf es va resoldre en els metres finals, en què Poels es va mostrar més fort que el combatiu Albasini, que es va haver de conformar amb el segon lloc. El murcià Alejandro Valverde, que dimecres es va adjudicar la Fletxa Valona i defensava el títol de l'any passat, no va aprofitar la feina del seu equip, el Movistar –a 25 km de la meta va neutralitzar una escapada de vuit corredors–, i a l'hora de la veritat tampoc va tenir forces per lluitar la victòria.

1r W. Poels (Sky)
6h24:29
2n M. Albasini (Orica)
m.t.
3r R. Costa (Lampre)
m.t.
4t S. Sánchez (BMC)
a 4 segons
5è I. Zakarin (Katuixa)
a 9
6è R.Kreuziger (Tinkoff)
a 12
7è J. Rodríguez (Katuixa)
m.t.
8è B. Mollerma (Trek)
m.t.
9è D. Rosa (Astana)
m.t.
10è T. Kangert (Astana)
m.t.
15è A. Valverde (Movistar)
m.t.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)