Pyrenees Stage Run, de Ribes a Vielha en set dies
Curses de muntanya. La cursa per etapes es farà del 4 al 10 de setembre amb un total de 248 quilòmetres per cinc parcs naturals
La Pyrenees Stage Run es va presentar en societat al Museu i Centre d'Estudis de l'Esport Dr. Melcior Colet de Barcelona, en un acte que va presidir el secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, i en el qual es van exposar els detalls de la cursa de muntanya que, en set etapes (del 4 al 10 de setembre), uneix el Pirineu català de Ribes de Freser a Vielha.
Un total de 248 quilòmetres i més de 15.000 metres de desnivell positiu acumulat passant per cinc parcs naturals i una raó de ser: promoure l'esport, la cultura i el territori en un projecte innovador.
“Volem donar l'oportunitat de viure una experiència única on el corredor sigui el protagonista i recordi cadascun dels moments viscuts durant aquesta aventura”, van dir els organitzadors –els corredors amb una llarga trajectòria Jordi Vissi i Tomàs Llorens–, que hi van afegir la voluntat que els participants “se sentin partícips de l'aventura”. Per fer-ho, cada dia soparan junts mentre facin l'entrega de premis del dia i el brífing de la següent etapa, miren les fotografies i el vídeo del dia.
Els participants aniran per parelles per poder garantir la seguretat, d'una banda, i augmentar la satisfacció de participar en una aventura compartida a través d'aventura, seguretat, companyonia i respecte a l'entorn i als companys, de l'altra. Visi i Llorens volen que, en tres o quatre edicions, la prova sigui ja una referència a escala nacional i internacional. Dues de les etapes són a Andorra, i el fil conductor de la Pyrenees Stage Run és el clàssic GR11, que oferirà als corredors la possibilitat de passar per uns paratges inoblidables.
Les fites, l'esforç
Gerard Figueras es va mostrar satisfet perquè “hi ha gent que vol conquerir el nostre paisatge”, en aquest cas el Pirineu, en una cursa de muntanya “innovadora i de qualitat”. I va realçar les aportacions que fa la Pyrenees Stage Run: ensenyar els paisatges de Catalunya al món, primer, i “mostrar la capacitat de transformació de l'esport, que mou les persones a marcar-se fites i a esforçar-se per aconseguir-les”, després.
Els germans Xesc i Jaume Terés també van ser protagonistes de la presentació de la prova, a la qual donen suport amb la seva experiència en la disciplina.