Tennis

tenis

roland-garros

Djokovic i Nadal, de bracet

Tennis. Tots dos compartiran la part de dalt del quadre de Roland Garros. Murray i Wawrinka, vigent campió, es trobarien en l'altra semifinal

El serbi Novak Djokovic (1) i el balear Rafa Nadal (4) compartiran la part de dalt del quadre en el sorteig de Roland Garros, el segon Grand Slam del curs que comença demà, i s'enfrontarien en les hipotètiques semifinals. Per baix, jugarien l'escocès Andy Murray (3) i el suís Stan Wawrinka (4), el vigent campió però que no sembla tan favorit com els altres tres rivals. Djokovic, el número u, haurà de lluitar contra els fantasmes de la derrota del 2015 en la final contra l'helvètic i superar l'ansietat de no haver guanyat mai a París. Nadal ha presentat fins ara una versió molt millorada respecte del curs passat i atresora nou títols a l'argila francesa. Murray és l'últim que ha vençut Nole i irromp engrescat amb el títol de Roma.

Tant Wawrinka com Nadal han ascendit en la seva graduació de caps de sèrie per la baixa del suís Roger Federer per problemes a l'esquena. L'helvètic duia 65 Grand Slams consecutius jugats i només se li acosta el toledà Feli López, que jugarà el 57è. Tampoc no jugaran per lesió el francès Gael Monfils ni el català Tommy Robredo, paradigma de grans remuntades.

Djokovic arrencarà contra el tennista de la Xina-Taipei Yen-Hsun Lu (100è) i Nadal debutarà amb el nord-americà Sam Groth (95è). En vuitens el balear ja es podria trobar l'austríac Dominic Thiem, figues d'un altre paner. Murray, per la seva banda, debutarà contra el txec Radek Stepanek. De la resta, el japonès Kei Nishikori (5) és el tennista que s'intueix que pot fer més mal als grans elegits. De la primera eliminatòria destaca el duel entre el nord-americà Taylor Fritz (72è), el jugador més jove del top-100 (18 anys), i el croat de 19 anys Borna Coric (44è), un altre que farà parlar. Sigui com vulgui, els hipotètics quarts són Djokovic-Berdych; Nadal-Tsonga; Wawrinka-Raonic i Murray-Nishikori.

Samper entra al quadre

Pel que fa als catalans, la gran notícia la va donar el barceloní Jordi Samper (216è), que va guanyar ahir contra el rus Aslan Karatsev per 6-2 i 6-3 el tercer partit d'una prèvia duríssima –en l'eliminatòria anterior va superar el rus Karen Khatxanov, que va fer molt bona impressió en el Godó– i s'ha plantat al quadre. El seu rival serà el francès Mathias Bourgue (165è). Hi haurà tres catalans més. A Marcel Granollers (58è) li ha tocat ballar amb la més lletja: l'italià Fabio Fognini (32). Albert Ramos (53è) tindrà com a primer escull el xilè Horacio Zeballos (93è). El rapitenc Albert Montañés (97è) jugarà contra el gegant croat Ivo Karlovic (27).

Muguruza, un debut dur

La catalana d'origen veneçolà Garbiñe Muguruza figura com a quarta favorita i va per la part del quadre de la polonesa Agnieszka Radwanska (2). Per dalt es trobarien en les semifinals la nord-americana i vigent campiona, Serena Williams (1), i l'alemanya Angelique Kerber (3). Muguruza debutarà amb l'eslovaca Anna Karolina Schmiedlova (37à), una rival perillosa. La canària Carla Suárez (12) té com a rival la txeca procedent de la prèvia Katerina Siniakova (107a).

Ferrer perd contra Cilic a Ginebra

David Ferrer(2) va perdre ahir la semifinal de Ginebra contra el croat Marin Cilic (3) per un doble 7-5. El balcànic jugarà avui la final contra el suís Stan Wawrinka (1), que es va desfer del txec Lukas Rosol (68è) per 6-2, 4-6 i 6-3. Tots dos es trobaran de nou en el primer partit de Roland Garros. Ferrer, per la seva banda, debutarà contra el rus Eugeni Donskoi (78è), esperant que les lesions el respectin. En l'obert de Niça, la final la jugaran avui el tennista austríac Dominic Thiem (1) i l'alemany Alexander Zverev (8).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)