Handbol

Judith Sans agafa el relleu de Cristina Gómez

Handbol. La pivot d'Ascó s'estrena avui amb la selecció just abans dels Jocs Olímpics i onze anys després de la retirada de l'última catalana que va jugar un partit amb la selecció absoluta

Fa tot just un any la jugadora d'Ascó Judith Sans (1994) arribava a un acord amb el Bera Bera basc, un contracte que li ha canviat definitivament la vida. Amb l'equip basc no només ha fet el triplet –copa, lliga i supercopa– sinó que s'ha convertit en una de les jugadores més determinants d'aquest històric equip, sobretot en defensa. La seva progressió l'ha convertit, a més, en la primera jugadora catalana que debutarà en la selecció espanyola absoluta després que una altra pivot, la llegendària Cristina Gómez, deixés l'handbol el 2005 amb 277 partits internacionals a l'esquena.

Sans debutarà aquest vespre contra Àustria (3/4 de 9) en un partit de classificació per a l'europeu del 2016 de Suècia. Que la convocatòria hagi arribat precisament ara, a les portes dels Jocs de Rio, fa que hi hagi possibilitats reals de veure la tarragonina al Brasil. “No vull pensar en els Jocs; la meva idea és gaudir i aprendre.” El seleccionador espanyol, Jorge Dueñas, ha deixat fora de l'equip una de les habituals, María Núñez, per encabir la catalana. “Fa temps que la seguim i aquest any ha fet un gran salt de qualitat, sobretot físicament, i no només en defensa, sinó també en atac i contraatac”, va dir el seleccionador per justificar la seva convocatòria. Sans també parla del seu canvi en els últims mesos. “He jugat d'una forma a la qual no estava acostumada. Som un equip molt ràpid, estem tot el dia corrent amunt i avall, i ara ho faig més que mai tot i que en els primers entrenaments estava asfixiada”, va explicar la jugadora en una entrevista a l'agència Efe.

L'eclosió de Sans és, en certa manera, un premi també a l'esforç de la federació catalana per descobrir talents en l'handbol femení. La pivot va començar a jugar en el Club Handbol Ascó i va perfeccionar la seva tècnica en el centre de tecnificació d'Amposta. Amb 17 anys es va traslladar al CAR de Sant Cugat i va jugar primer amb la Roca i després amb el Castelldefels, amb el qual va debutar en la divisió d'honor. La temporada 2014/15 va fitxar per l'Alcobendas i les seves actuacions no van passar desapercebudes pel millor equip de la lliga, el Bera Bera. A Sant Sebastià s'ha convertit en una especialista defensiva de primera categoria. “Dueñas m'ha demanat que ajudi en defensa, però que no m'oblidi tampoc de l'atac i de sortir al contraatac.”

La majoria de les integrants de l'equip espanyol juguen en altres lligues, però ella, de moment, no s'hi veu: “Per sortir cal estar preparada, i crec que encara no hi estic; en el futur ja ho veurem.”

RIO

“Arribo a la selecció per gaudir i aprendre, no vull pensar en els Jocs”

PROGRESSIÓ

“En el Bera Bera he fet un salt de qualitat sobretot físic, no parem de córrer”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)