Esport i política

Rússia retira l'amenaça d'un boicot a Rio

Olimpisme. Un portaveu del Kremlin ho descarta i manté que s'ha de perseguir els esportistes, i no pas un país sencer

El Kremlin va descartar ahir un hipotètic boicot de Rússia als Jocs Olímpics de Rio, tot i l'amenaça d'exclusió que hi ha sobre el país per les acusacions de dopatge d'estat que es fan en l'informe McLaren. “Aquesta possibilitat no és a la nostra agenda”, va dir ahir el portaveu del govern rus, Dmitri Peskov, a alguns mitjans locals.

Peskov també va recordar que el president rus, Vladímir Putin, ha assenyalat diverses vegades que els boicots són errors històrics, en referència als que hi va haver en els Jocs de Moscou del 1980 i de Los Angeles el 1984. “La generalització és inadmissible i injusta. L'esport rus és net i competitiu. Si algú s'ha dopat, totes les acusacions han d'anar dirigides contra ell, però de manera personificada.”

Putin havia afirmat, després que es donés a
conèixer el polèmic informe McLaren, amb acusacions duríssimes, que s'estava tornant a l'era en
què l'esport era un instrument de “pressió geopolítica per formar una imatge negativa d'alguns
països”.

387 esportistes convocats

El Comitè Olímpic Rus va aprovar ahir mateix l'equip olímpic per als Jocs de Rio, tot i l'amenaça d'expulsió. Oficialment hi ha convocats 387 esportistes de 30 disciplines olímpiques diferents. Entre els escollits hi ha 68 membres de l'equip d'atletisme, la presència dels quals depèn de la decisió que prengui avui el Tribunal d'Arbitratge Esportiu sobre el seu recurs contra el vet de la IAAF. Entre els convocats hi ha Ielena Isinbaieva, que afronta els seus cinquens Jocs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)