Més esport

ESPORTS

JOCS OLÍMPICS

Un diploma guanyat a pols

Rem. Aina Cid (Amposta) i Anna Boada (Barcelona) completen amb un sisè lloc en la final de dos sense timoner la millor actuació d'un bot català en uns Jocs Olímpics

L'ampostina Aina Cid (22 anys) i la barcelonina Anna Boada (24) ja són oficialment les millors remadores catalanes de la història olímpica. L'accés a la final d'ahir va ser tota una fita i, un cop entre les millors del món, el bot català de dos sense timoner (2.000 m) va acabar sisè. Totes dues es van queixar del desgast de les eliminatòries. El diploma donarà a les dues representants de l'Amposta i de l'Olímpic de Barcelona la benzina necessària per continuar treballant per al proper cicle olímpic, el que els ha de portar a Tòquio 2020.

Les britàniques Helen Glover i Heather Stanning, campiones olímpiques a Londres i invictes durant quatre anys, van tornar a fer valer la seva superioritat i van guanyar el seu segon or. Les campiones van completar els 2.000 m a la Lagoa Rodrigo de Freitas amb un temps de 7:18.29, lluny del seu propi rècord mundial (6:50.61), fet que demostra que les condicions del temps no eren ahir les millors per competir. Les neozelandeses Rebecca Scown i Genevieve Behrent, que en la primera part de la cursa van anar darrere les catalanes, van guanyar la medalla de plata superant les daneses Hedvin Rasmussen i Anne Andersen.

El mèrit de l'actuació de Boada i Cid –que s'entrenen amb Javi González a l'estany de Banyoles– és que fa menys d'un any que competeixen plegades. Es van presentar al preolímpic de Lucerna sense fer soroll i van guanyar la repesca contra pronòstic. El camí olímpic es va obrir de bat a bat. Cid és la que va al davant i porta el ritme del bot des que van començar a remar juntes, i Boada es considera més la “directora”. Una de les referents de la barcelonina és la banyolina Teresa Mas de Xaxars, que va ser campiona del món sub-23 i olímpica a Atenes.

El precedent Climent

L'únic medallista català de la història del rem olímpic va ser el banyolí Fernando Climent, que va ser plata a Los Angeles 1984 també en el dos sense timoner al costat del basc Luis María Lasurtegi.

Amb el diploma de Boada i Cid ja són una quarantena d'esportistes catalans que s'han assegurat com a mínim el diploma olímpic –vuit primeres–, un registre que creixerà a mesura que les seleccions espanyoles de bàsquet, hoquei i waterpolo vagin superant la primera fase.

LES REACCIONS

M'ha quedat una mala sensació, perquè avui el cansament no m'ha deixat remar com volia
Anna Boada
REMERA
No ens hem sentit bé, però el resultat final és bo, perquè només ens hem entrenat cinc mesos
Aina Cid
Remera
Dos sense timoner (F)
1r. Glover/Stanning (GB)
7:18.29
2n. Behrent/Scown (NZ)
7:19.53
3r. Rasmussen/Andersen (Din)
7:20.71
4t. Mueller/Luczak (EUA)
7:24.77
5è. Persse/Christowitz (RSA
7:28.59
6è. Boada/Cid
7:35.22
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)