Més esport

jjoo de rio

Taekwondo

Joel González, frenat en el camí cap al títol

Taekwondo. L'altempordanès va superar els seus dos primers rivals, però el jordà Abughaush el va tombar en les semifinals

El jove jordà Ahmad Abughaush (20 anys) va batre Joel González en les semifinals dels 68 quilos de taekwondo i va impedir al figuerenc repetir la gesta del 2008, quan es va convertir en campió olímpic dels 58 quilos. González, que aspirava a l'or en els 68 quilos, es va trobar un rival més agressiu i valent, que va rebre el premi a la seva rauxa amb un resultat històric per al seu país. En el segon assalt, Abughaush ja dominava per 8-0, una diferència impossible de remuntar tot i l'esforç del campió olímpic (12-7).

Tot i la derrota, González va tenir l'oportunitat de lluitar per la medalla de bronze, en un combat que va tenir lloc la matinada passada.

El primer duel del dia per al català ja va ser duríssim. Al davant tenia el croat Filip Grgic (1989), campió del món el 2007 de 62 quilos i subcampió d'Europa de 68 el 2012. En els dos primers assalts el figuerenc, molt conservador, va anar a remolc (2-1 i 2-2) i va ser finalment en el tercer quan va mostrar tot el seu potencial dominant el centre de l'octàgon i clavant dues puntades de peu precises i decisives que li van donar un triomf ben suat.

En els quarts de final es va trobar un rival inesperat, el jove mongol Temuujin Purevjav (21 anys), que havia eliminat un dels favorits, el mexicà Saúl Gutiérrez, en els quarts de final. Purevjav, amb una estratègia agressiva i arriscada, es va avançar 1-0 en el primer assalt, però González, de mica en mica, va trobar els seus punts febles, sobretot en el tercer assalt. Purevjav, quan es va veure 4-1 per sota, va buscar una puntada de peu al casc de l'altempordanès que li donés, almenys, l'empat, però va desguarnir la guàrdia i l'experimentat lluitador de Figueres va trobar net el camí cap a la victòria (7-3).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)