Atletisme

Atletisme

Jocs de Rio 2016

Llegendari

Marxa. García Bragado completa la setena participació olímpica amb la vintena posició en 50 km

En la seva etapa de plenitud atlètica, Jesús Ángel García Bragado (CA Laietània) era conegut pels seus rivals com l'Home de Marbre, per la seva duresa i per la capacitat de llegir les curses i controlar els ritmes com un rellotge. Segurament aquestes i moltes altres virtuts han portat el marxador madrileny, establert a Catalunya des de fa dues dècades, a convertir-se ahir en l'atleta amb més participacions olímpiques. A la seva edat –a l'octubre farà 47 anys– ja no pot lluitar, lògicament, per les primeres places, però ahir va tornar a fer gala de la seva resistència. El marxador del CA Laietània, l'únic dels tres representants estatals que va poder arribar a la meta, va completar la seva setena participació olímpica amb la vintena posició, amb un registre inferior a les 4 hores (3h54:29).

Tot just creuar la meta, García Bragado va proclamar el seu amor etern a la marxa atlètica: “Gràcies a això la meva vida ha estat més feliç aquests últims 25 anys. He intentat acabar bé, però en els quilòmetres finals la tirania del pols m'ha fet abaixar el ritme, i ara només vull agrair una vida tan llarga en l'esport d'elit.” El seu millor resultat en les set participacions olímpiques és el quart lloc a Pequín 2008, que es convertirà en un tercer si es ratifica finalment el positiu del rus Denis Nizhegorodov. En mundials, en dotze participacions, acredita un títol i tres subcampionats.

En la pugna pel títol a Rio de Janeiro, l'eslovac Matej Toth va arrabassar el ceptre olímpic a l'australià Jared Tallent després de superar-lo en els dos últims quilòmetres. El plusmarquista mundial, el francès Yohan Diniz, va tenir dues caigudes per defalliment, però al final, exhaust, va poder completar la prova en vuitena posició.

Tercer diploma per a Beatriz Pascual

La marxadora de Viladecans Beatriz Pascual va evidenciar la seva fiabilitat per enèsima vegada i va segellar la seva condició de finalista per tercer cop consecutiu en uns Jocs Olímpics: sisena a Pequín 2008, setena a Londres 2012 i vuitena a Rio 2016. La xinesa Hong Liu va complir amb el seu paper de favorita i va aconseguir la victòria (1h28:35), tot i que en el tram final va haver d'esprintar amb la mexicana Guadalupe González (1h28:37). Pascual, molt activa en el primer tram, va superar l'australiana Regan Lamble en els últims 2 quilòmetres per aconseguir la vuitena posició. L'altra catalana en competició, Raquel González, que debutava en uns Jocs, va ocupar el 20è lloc, amb 1h33:03. En els primers 10 quilòmetres, la mataronina va marcar els mateixos parcials que la seva companya d'entrenaments, però en la segona meitat de la prova va cedir molt terreny, especialment en els dos últims quilòmetres, que se li van fer eterns.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)