Atletisme

jjoo de rio

marató

Castillejo i una marató de comiat

Clausura. El fondista català tindrà el privilegi de tancar l'etapa en l'elit en la prova més emblemàtica

Carles Castillejo (Rubí, 1978), un dels millors fondistes catalans dels últims temps, tindrà el privilegi de tancar la seva carrera en l'atletisme d'elit amb una marató olímpica. L'atleta d'Adidas va fer 38 anys dijous, i ha arribat a Rio gairebé en una pròrroga de la seva trajectòria al màxim nivell, que segurament ja hauria tancat si no s'hagués sotmès a una operació de calcaneoplàstia a finals del 2013. El pas per la sala d'operacions va suposar una regeneració en tota regla del corredor vallesà, molt castigat per les lesions en les últimes temporades.

Castillejo es va guanyar la plaça per als Jocs Olímpics de Rio el mes de febrer amb la consecució del títol estatal a Sevilla i el mes de juliol va demostrar que la seva preparació anava molt ben encaminada amb una vuitena posició en la mitja marató (1h03:52) de l'europeu d'Amsterdam. En tot cas, l'atleta català arriba a Rio de Janeiro sense grans pretensions, amb el propòsit de “gaudir” de la seva quarta experiència olímpica i, si pot ser, millorar el 24è lloc de la marató dels Jocs de Londres. A Atenes 2004 es va quedar en les eliminatòries dels 5.000 m i a Pequín 2008 va acabar en 23a posició dels 10.000 metres. I és que Castillejo ha estat un fondista tot terreny, capaç de guanyar títols estatals en cros, en 5.000 m, en 10.000 m, en 10 km en ruta, en mitja marató i en marató, farcint un historial sense precedents en l'atletisme espanyol.

Tot i la seva retirada de l'alta competició, Castillejo no deixarà de córrer i continuarà vinculat a l'atletisme com a entrenador tant per a corredors d'elit (Lídia Rodríguez, Llorenç Sales i Artur Bossy, entre d'altres) com de populars a través del club Castillejo&Caceres RC i els Adidas Runners Barcelona.

Eliud Kipchoge, el gran favorit al Sambòdrom

En la pugna pel títol totes les mirades al Sambòdrom, el punt de sortida i d'arribada de la marató, es dirigiran cap al kenyà Eliud Kipchoge, el fondista que ha estat capaç de guanyar les cinc últimes curses dels 42,195 km que ha disputat: Rotterdam 2014, Chicago 2014, Londres 2015, Berlín 2015 i Londres 2016. Kipchoge ha demostrat que domina la distància a la perfecció, però falta veure què és capaç de fer en un gran campionat, sense llebres i en condicions adverses. En la tradicional rivalitat entre les dues grans potències del fons mundial, Stanley Biwott i Wesley Korir completaran la tripleta de kenyans, mentre que els representants etíops seran Tesfaye Abera, Lemi Berhau i Feyisa Lilesa. Els grans campionats són terreny adobat a les sorpreses i només cal veure el vencedor dels Jocs de Londres, l'ugandès Stephen Kiprotich, i del mundial de Pequín, l'eritreu Ghirmay Ghebrelassie.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)