Motociclisme

MotoGP

GP d'Anglaterra

No era flor d'estiu

Motociclisme. Crutchlow confirma les bones sensacions de Brno, on va guanyar fa quinze dies, i sortirà des de la ‘pole' en la prova de casa seva

Cal Crutchlow continua en ratxa. Si fa quinze dies aconseguia a la República Txeca la seva primera victòria en el mundial de Moto GP, ahir sumava la tercera posició preferent de la seva carrera en la cursa de casa. Ja havia estat el més ràpid en la primera jornada d'entrenaments, després de superar en l'última volta el català Maverick Viñales, i ahir va completar la seva exhibició amb l'únic temps per sota de 2:20. La seva perícia en la conducció sobre mullat –els pronòstics de pluja es van complir– va ser clau perquè acabés amb gairebé un segon d'avantatge respecte del segon classificat, l'italià Valentino Rossi. La primera fila de la graella la va completar Maverick Viñales, molt regular tot el cap de setmana.

Jorge Lorenzo, malgrat els problemes que aquesta temporada ha tingut amb l'asfalt moll, va ser el primer líder de la qualificació, per bé que Crutchlow el superava en la tercera volta en gairebé dos segons (2:19.265) amb el temps que el deixaria primer de la graella. Márquez es posava en el segon lloc provisional en la cinquena volta (2:20.779), però després de passar per la meta va tenir una caiguda –la segona del cap de setmana– i ja no va tenir l'oportunitat de lluitar per la posició preferent. Finalment, es va haver de conformar amb la cinquena posició, just darrere del seu company d'equip, Dani Pedrosa (2:20.742). Els dos pilots de Yamaha van tenir qualificacions ben diferents. Rossi superava Márquez en la cinquena volta i s'assegurava el segon lloc de la graella amb un temps de 2:20.263, mentre que Lorenzo, tot i començar la sessió amb bon peu, només aconseguia rebaixar la seva millor marca en l'última volta amb un 2:21.687 que el deixava novè i en la tercera fila de la graella.

Aleix Espargaró no va poder ser competitiu sobre moll a causa dels problemes que va tenir amb el pneumàtic del darrere i va acabar onzè, tot i que la previsió per avui és que la cursa es disputi sobre sec. El seu germà Pol no va poder superar la Q1 i sortirà des de la quinzena posició, mentre que Tito Rabat tancarà la graella des del 21è lloc.

Si la cursa és en aigua serà una loteria, i caldrà veure la posada a punt de cada pilot. Hem fet un canvi en la FP4 que ha anat pitjor
Hem tingut sort que ha plogut en la quarta sessió, perquè hem pogut millorar la moto i trobar una bona posada a punt
Valentino Rossi
Si vas amb la mentalitat de no caure i no fer-te mal, al final vas més lent. Ho tinc present, però no em fa por caure
Marc Márquez
En sec també som ràpids, però hauria estat més difícil fer la posició preferent. Demà hi haurà una gran batalla
Cal Cruthclow
Si no millorem en els sots serà una cursa una mica complicada. Si ho aconseguim podem baixar mig segon
Jorge Lorenzo
No m'esperava estar a la primera línia amb aigua i menys després de l'FP4. Ha estat una sessió complicada
Maverick Viñales
He demostrat que sóc un dels més forts en moll i en sec. En moll potser sóc més competitiu, però també pots caure
Àlex Márquez
3
posicions preferents
ha aconseguit el britànic Cal Cruthlow en el mundial de Moto GP.

Rins paga els problemes físics i sortirà dinovè

Àlex Rins no va poder superar la dinovena posició en la categoria de Moto 2 a causa dels problemes físics que encara arrossega després de ser operat d'una fractura a la clavícula. El català, segon de la general, pot pagar car aquest contratemps, ja que el líder del campionat, el francès Johann Zarco, sortirà des del segon lloc i tindrà l'oportunitat de distanciar-se del seu rival. La posició preferent la va fer el britànic Sam Lowes i el millor català va ser Àlex Márquez, quart. A Moto 3, el més ràpid va ser l'italià Francesco Bagnaia. Albert Arenas va acabar 32è.