Motociclisme

moto gp

GP de San Marino

Rossi vol manar a casa

Motor. L'italià confia en el ‘seu' gran premi per continuar retallant punts a Márquez, que en té 50 d'avantatge per gestionar. Viñales vol repetir l'extraordinària victòria de Silverstone

Valentino Rossi va sortir reforçat de la cursa de Silverstone. Tot i perdre el duel cos a cos contra Marc Márquez, la sortida de pista del pilot lleidatà a dues voltes del final va permetre que el pilot italià li retallés tres punts en la classificació general. La diferència entre els dos pilots és ara de 50 punts, i en queden 150 per disputar-se (sis curses). L'italià confia que la pròxima cursa del mundial l'ajudi a mantenir viva la lluita pel títol mundial. I és que el circuit de Misano, on es disputarà el tretzè gran premi de la temporada, és a només 40 quilòmetres de la seva població natal, Urbino. “El pròxim cap de setmana a Misano serà el millor de la temporada, perquè és la meva cursa, és casa meva. [...] Hi haurà un bon ambient: molts seguidors, la gent del meu voltant i també molta pressió”, assegura l'astre italià, que ha pujat deu cops al podi de Misano, amb sis victòries incloses.

Márquez, però, creu que també pot fer un bon resultat en aquest circuit, on ja va guanyar l'any passat: “Té un traçat revirat i lent. Espero lluitar pel podi, si treballem bé durant el cap de setmana.” La nòmina de possibles vencedors, però, no s'acaba aquí. Amb set vencedors diferents aquesta temporada –cosa que no passava des del 2006–, tot és possible a Misano, començant per la possibilitat que Maverick Viñales repeteixi l'extraordinària victòria de Silverstone. L'empordanès es va convertir en el vuitè pilot català que guanya una cursa de la categoria reina, però sobretot es va reivindicar com a candidat al títol mundial en un futur a curt termini. També Cal Crutchlow arriba a la cita en bona forma després d'una victòria a la República Txeca i un segon lloc a la Gran Bretanya. Qui, en canvi, no viu el seu millor moment és Jorge Lorenzo, que només ha assolit un podi en les sis últimes curses.

Pel que fa a la resta de catalans, Dani Pedrosa continua buscant la primera victòria en una temporada en què només ha assolit dos podis. Pol Espargaró no tindrà problemes per reaparèixer malgrat l'espectacular caiguda –afortunadament, sense conseqüències– que va tenir a Silverstone. El seu germà Aleix espera conservar les bones sensacions de l'última cursa i Tito Rabat continua la seva adaptació a la categoria.

Moto GP
1r Marc Márquez (Honda)
210
2n Valentino Rossi (Yamaha)
160
3r Jorge Lorenzo (Yamaha)
146
4t Maverick Viñales (Suzuki)
125
Dani Pedrosa (Honda)
120
6è Andrea Iannone (Ducati)
96
7è Andrea Dovizioso (Ducati)
89
8è Cal Crutchlow (Honda)
86
Pol Espargaró (Yamaha)
81
10è Héctor Barberá (Ducati)
78
11è Eugene Laverty (Ducati)
67
12è Aleix Espargaró (Suzuki)
60
13è Scott Redding (Ducati)
54
14è Danilo Petrucci (Ducati)
45
15è Jack Miller (Honda)
42
19è Tito Rabat (Honda)
27
Moto 2
1r Johann Zarco (Kalex)
181
2n Àlex Rins (Kalex)
171
3r Sam Lowes (Kalex)
137
4t Thomas Luthi (Kalex)
131
5è Jonas Folger (Kalex)
119
6è Franco Morbidelli (Kalex)
114
7è Takaaki Nakagami (Kalex)
108
13è Axel Pons (Kalex)
47
16è Àlex Márquez (Kalex)
34
23è Isaac Viñales (Tech 3)
12
25è Xavi Vierge (Tech 3)
10
30è Èdgar Pons (Kalex)
2
Moto 3
1r Brad Binder (KTM)
204
2n Jorge Navarro (Honda)
118
3r Francesco Bagnaia (Mahindra)
110

Rins continua la persecució de Zarco

Deu punts només separen Àlex Rins del líder de Moto 2, Johann Zarco. El català va trobar petroli a Silverstone –va quedar setè, i el seu rival no va puntuar– tot i disputar la cursa físicament minvat a causa d'una operació a la clavícula. Ara ha tingut uns dies per descansar i espera poder ser més competitiu en la cursa de San Marino. A Moto 3, Brad Binder continua imparable cap al seu primer títol mundial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)