Motociclisme

moto gp

GP de Sanmarino

Que no el donin per mort

Motociclisme. Lorenzo deixa la crisi de banda i fa la posició preferent de Misano en la que considera “la millor volta” de la seva vida. Viñales és tercer i Márquez sortirà de la segona fila

Amagat des de feia massa setmanes –ha fet un sol podi en les sis últimes curses–, Jorge Lorenzo va reaparèixer ahir per fer la tercera posició preferent de la temporada en el Gran Premi de San Marino amb un nou rècord del circuit (1:31.868). El mallorquí va ser l'únic pilot de Moto GP que va rodar en aquest segon, i es va posar líder en solitari en el rànquing de pilots amb més poles de la història (64). Fins ara compartia la primera posició amb Valentino Rossi i Marc Márquez, amb 63 cada un. “Normalment no piloto així, però el risc m'ha donat dues dècimes de més. [...] Potser ha estat la millor volta de la meva vida, me l'he jugada, m'he arriscat a caure i he aconseguit un gran temps i no he caigut”, explicava Lorenzo després de la qualificació. En la tercera volta ja havia rebaixat el rècord del circuit (1:32.076), però va ser en la setena en què va volar sobre l'asfalt de Misano.

El seu company d'equip, Valentino Rossi, va repetir la segona posició de la setmana passada, a tres dècimes de Lorenzo: “És molt important començar des de la primera fila, perquè a Misano costa molt avançar”, assegurava el pilot italià, que al seu costat, completant la primera fila de la graella, tindrà Maverick Viñales (1:32.281), que va repetir el tercer lloc de la qualificació de Silverstone, on va acabar guanyant la seva primera cursa de Moto GP. “De ritme de cursa em sento bé, estic en un bon lloc i, sobretot, vaig amb ganes”, valorava l'empordanès amb el desig de fer el tercer podi de la temporada. Marc Márquez va liderar la segona fila (1:32.443) després d'haver estat el més ràpid en la tercera sessió lliure. Malgrat la regularitat de tot el cap de setmana –no va baixar del sisè lloc– el lleidatà no estava satisfet del seu resultat: “Hi podria haver fet més, no he aprofitat bé el segon pneumàtic a causa del trànsit a la pista.” Amb tot, va assegurar que el seu ritme era bo. Dani Pedrosa i Aleix Espargaró van caure fins a la tercera fila de la graella, i Pol Espargaró, el més ràpid divendres, sortirà de la quarta. Tito Rabat no va passar la Q1.

A Moto 2, Johann Zarco va ser el més ràpid i sortirà de la primera fila per setena cursa consecutiva. Àlex Rins, el seu rival en la lluita pel títol, va acabar vuitè i intentarà sobreposar-se als problemes que arrossega d'una operació recent a la clavícula. La primera fila la van completar Takaaki Nakagami i Lorenzo Baldassarri. En la categoria petita, Brad Binder continua intractable, i va sumar la quarta posició preferent de la temporada. Albert Arenas només va poder acabar 26è.