Motociclisme

moto gp

entrenaments

Viñales acaba amb el millor temps a Sepang

Moto GP. Va fer la volta ràpida de la tercera jornada i del global dels entrenaments, en què Marc Márquez va acabar en tercera posició

Maverick Viñales, el fitxatge estel·lar de Yamaha per a la temporada que ve, va fer el millor temps en l'última jornada d'entrenaments al circuit de Sepang i es va imposar, també, en la classificació combinada dels tres dies. El pilot empordanès va fer un temps d'1:59.368 i va desplaçar al segon lloc Marc Márquez, que havia aturat el cronòmetre en 1:59.506. El rendiment de Viñales a Sepang demostra que els seus rivals faran bé de considerar-lo un candidat al títol des del primer dia, ja que en cap de les tres jornades ha baixat dels tres primers llocs.

La pluja que va caure novament al circuit malaisi va frenar qualsevol intent de simulació de cursa. Andrea Dovizioso (Ducati) va completar els tres primers llocs, i rere seu es va classificar Dani Pedrosa (Honda). Valentino Rossi (Yamaha) va acabar cinquè i l'excampió del món Jorge Lorenzo, ara a Ducati, va completar la seva adaptació a la nova moto amb el novè lloc. Casey Stoner (Ducati) va tornar ahir als entrenaments per acabar setè, i els catalans Àlex Rins i Aleix i Pol Espargaró van ser 12è, 13 i 23è, respectivament.

Després dels entrenaments, Maverick Viñales feia una valoració positiva de la seva actuació: “Hem treballat principalment el ritme de cursa. Hem millorat molt. Estic força sorprès d'haver baixat a 1:59, estic molt content perquè anava ràpid i la moto va molt bé.” Marc Márquez, tercer en el global de les tres jornades, assegurava que calia millorar en alguns àmbits: “Sobretot en aquells en què no estic gaire còmode, tot i que estic content perquè hem millorat al llarg dels tres dies, i això és el més important.”

Els entrenaments de Moto GP es reprendran la setmana que ve al circuit australià de Phillip Island.