Motociclisme

Moto GP

GP de l'Argentina (entrenaments)

Marc Márquez mana en condicions crítiques

GP de l'Argentina de motociclisme. Quarta ‘pole' consecutiva del pilot d'Honda a Río Hondo, on Maverick flaqueja en mullat, si bé en sec, com s'espera la cursa d'avui, marca el ritme

Marc Márquez és des d'ahir el pilot amb més posicions preferents de la història comptabilitzant totes les categories. Amb la quarta consecutiva a l'Argentina –cadascuna de les que s'hi han disputat–, el vigent campió del món n'acredita 66; Jorge Lorenzo, 65, i Valentino Rossi, 64. Xifres que enllustren els llibres del cerverí, però totes les previsions deien ahir que la cursa d'avui seria en sec i en aquest terreny, aclarit i sense compromisos en l'asfalt, Maverick Viñales és qui té la velocitat i el ritme. I això és el que ocupa els pensaments de Márquez.

“En aigua no es nota la falta d'acceleració”, deia després de signar l'1:47.512, poc més de 0,7 segons més ràpid que Karel Abraham i Cal Crutchlow –el txec va fer el temps seguint la roda de Márquez. En una pista molla per bé que amb carril sec en determinats punts, el de Cervera no va tenir rival: a Petrucci i a Pedrosa els va guanyar quasi un segon i mig i a Mack, més d'1,7. Però el que és indicatiu en el pronòstic de carrera són els primers minuts de l'FP3, i en aquest entrenament, el de Yamaha va ser l'únic a rodar amb comoditat per sota de l'1:40. Per això Márquez, en espera del warm up d'avui, va donar inicialment per bo lluitar pel podi.

Les Ducati

De la jornada d'ahir, passada més o menys per aigua des del final de la tercera sessió de Moto GP, notar l'excel·lent reacció de Dani Pedrosa en un escenari delicat, venint de la Q1 i falcant una segona fila molt interessant. També va salvar l'escull de la Q1 Valentino Rossi, que com en els entrenaments de Losail no se sent a gust pilotant la M1. En canvi, mal dia per a les Ducati oficial, sense respostes en la penitència de la Q1 –Dovizioso es va quedar a 0,067 mil·lèsimes de Rossi–, que avui sortiran de la cinquena i la sisena fila i que van veure com quatre Ducati satèl·lit, màquines del 2016, entraven en el top 10 –el 16è lloc de Lorenzo és la seva pitjor qualificació des del 2008, quan va debutar a Moto GP.

En sec encara hi ha coses que hauríem de provar, però de totes maneres crec que podrem lluitar pel podi
Marc Márquez
En l'FP3 m'he sentit molt bé, molt còmode, i si fem una bona sortida segur que aspirarem a la victòria
Maverick Viñales
El més important serà fer una bona sortida i escollir bé el pneumàtic. No plourà, però hi haurà poca temperatura
Dani Pedrosa
Encara ens falta per tenir una bona entrada al revolt. Tenim feina per trobar les bones sensacions
Valentino Rossi

Una Q1 de gamma molt alta

L'aparició de la pluja en els últims disset minuts de l'FP3 va agafar a contrapeu molts dels pilots més qualificats, que comptaven a posar el pneumàtic tou en la part final i que es van quedar sense poder millorar la posició en la taula dels temps, havent de passar per la Q1. Entre d'altres –només tres pilots de fàbrica van anar directament a la Q2–, van ser Pedrosa (11è), Dovizioso (14è), Rossi (17è) i Lorenzo (18è). Abans que es posés a ploure, de tots ells només havia millorat el temps de divendres Pedrosa, però va quedar a 0.042 segons d'Andrea Iannone, desè. Així doncs, en una Q1 amb pluja, el de Castellar va fer el millor temps (1:49.235) en l'últim intent i Rossi (1:49.421) el va acompanyar en la Q2.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)