Motociclisme

moto gp

gp d'espanya - Jerez (entrenaments)

Pedrosa torna a la ‘pole' un any i mig després

Motor. El vallesà, que no encapçalava una cursa des del Gran Premi de Malàisia 2015, va ser el més ràpid a Jerez. Honda va dominar clarament, amb Márquez segon i Crutchlow tercer

Dani Pedrosa va tornar ahir al primer lloc de la graella de sortida d'una cursa, una posició que no ocupava des del Gran Premi de Malàisia del 2015, fa un any i mig, i que ja ha assolit 28 vegades a Moto GP i 46 en totes les categories. El pilot vallesà va confirmar el seu domini de tot el cap de setmana, en què ha dominat totes les sessions d'entrenaments excepte la quarta lliure, en què el més ràpid va ser el seu company d'equip Marc Márquez. El campió del món, però, no va poder superar Pedrosa en la Q2, i això que ho va provar tant a rebuf seu com en solitari. Pedrosa va acabar fent la posició preferent, la quarta que aconsegueix a Jerez, amb un temps d'1:38.249. El campió del món sortirà al costat de Pedrosa en assegurar-se la segona posició (1:38.298), mentre que la primera fila de la graella la completa Cal Crutchlow (1:38.453).

Que tota la primera sigui per a Honda demostra el que ja s'ha vist sobre l'asfalt, que aquesta marca està un graó per sobre de les seves rivals en el traçat andalús. “Estan en un altre nivell aquest cap de setmana. Tenen un ritme una mica superior”, reconeixia Maverick Viñales, que, amb el quart lloc, sortirà des de la segona fila de la graella. La Suzuki d'Andrea Iannone i la Yamaha satèl·lit de Johann Zarco van completar aquesta fila, mentre que Valentino Rossi, el líder de la categoria després de les tres primeres curses, sortirà des de la tercera. Encara que per a l'italià la posició de sortida d'una cursa hagi estat sempre secundària, ahir sí que es va demostrar que el seu ritme és clarament inferior al dels seus rivals d'Honda.

De la resta de catalans, Aleix Espargaró es va classificar per a la Q2 des de la Q1 i va acabar 12è. El seu germà Pol va ser 15è i Tito Rabat, 18è.

Márquez, ‘pole' a Moto 2

Àlex Márquez va aconseguir la seva primera posició preferent en la categoria mitjana i la quarta de tota la seva carrera esportiva. El pilot de Cervera va marca la millor referència en tots els parcials en la seva millor volta, que va completar en 1:42.080. Franco Morbidelli, líder del mundial, va ser l'únic que s'hi va acostar, amb un temps només 46 mil·lèsimes més lent. Entre els deu primer també van acabar Xavi Vierge (7è) i Àxel Pons (10è).

A Moto 3, Jorge Martín va aconseguir la primera posició preferent de la seva carrera.

De mica en mica estem entenent millor la moto, l'electrònica els pneumàtics. Hem tingut millors sensacions
Dani Pedrosa
No hem trobat la millor posada a punt per a aquesta pista. La moto no està donant el 100% i pot anar més ràpid
Maverick Viñales
Crec que puc guanyar, però dependrà del Dani. Quan té el dia... L'important és que anem progressant
Marc Márquez
El rendiment de les Honda és preocupant. L'any passat patien aquí, i aquest estan més fortes
Valentino Rossi

Pedrosa, el ‘guia' de Márquez

“Volia veure com feia Dani el T3, i he aconseguit millorar una mica. He entès com ho feia.” Marc Márquez admetia sense rubor que havia seguit el seu company d'equip en la volta en la qual aquest va fer el seu millor temps. “Marc m'ha seguit en l'última tanda, ha estat una mica descarat”, responia després Pedrosa. Malgrat tot, el vallesà va dir que només s'havia concentrat en ell mateix: “M'han estat esperant, però m'he centrat en mi sense mirar els altres.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)