Trial

Marc Colomer torna al mundial amb Gas Gas

Motor. El garrotxí pilotarà a Lourdes un dels models experimentals elèctrics de Gas Gas en la primera prova del mundial de la categoria TrialE

L’excampió del món de trial Marc Colomer (42 anys) tornarà al campionat del món de trial el 24 de juny per pilotar la moto que ha fabricat Gas Gas per a la nova categoria elèctrica del campionat, la TrialE, que s’estrenarà a Lourdes de manera experimental. El mateix pilot, que fa catorze anys que està inactiu, ha explicat al web de Gas Gas els motius que l’han portat a inscriure’s en la prova de Lourdes: “Fa força temps que treballo amb aquest prototip de moto de trial amb sistema elèctric i com a responsable de fer evolucionar aquest model i també com a provador no hi ha ningú millor que jo per estrenar-la en el nou mundial.”

Colomer, que va ser campió del món el 1996 amb Montesa, també ha reconegut que la unió entre Gas Gas i Torrot ha “accelerat” el procés de treball de la moto elèctrica. “Tot el projecte va molt més ràpid”, admet. Sobre la moto que estrenarà Colomer avisa que és un vertader model de trial: “Compta amb els mateixos components que les motos de combustió com el canvi i l’embragatge.” El garrotxí mostra el seu optimisme respecte al futur dels models elèctrics en el trial: “En un període curt de temps, hi haurà molts aspectes en què les elèctriques seran molt millors que les motos de combustió.”

Colomer es va retirar el 2004 amb tres títols mundials indoor i un a l’aire lliure i amb 18 victòries i 87 podis.

Fins ara per a la prova de Lourdes hi ha inscrits onze pilots per a la categoria TrialE, la majoria amb la marca Electric Motion. També hi serà Joan Solé Rovira (Moja, 52 anys), amb la SoRev que ja fa unes temporades que està evolucionant juntament amb la marca Beta.

LES XIFRES

4
mundials
va aconseguir Colomer entre el 1994 i el 1996, tres en categoria ‘indoor’.
42
anys
té el pilot garrotxí, que fa 14 temporades que es va retirar de la competició d’alt nivell.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)