Motociclisme

Moto GP

GP d'Holanda

L’actor inesperat

Motor. Dovizioso confessa que no esperava ser segon en aquest moment del campionat i espera continuar pressionant Viñales en la sempre imprevisible catedral del motociclisme

“No m’esperava estar en aquesta situació”, explicava ahir Andrea Dovizioso, el vencedor de les dues últimes curses, en la roda de premsa prèvia al Gran Premi d’Holanda. El pilot italià de Ducati s’ha posat segon d’un mundial que en set curses ja ha vist quatre vencedors diferents. “Aquest campionat és molt estrany, cada cap de setmana és una història diferent”, va recalcar Dovizioso sobre la imprevisibilitat d’aquest mundial. Una imprevisibilitat que a Assen, la catedral del motociclisme, s’accentua encara més perquè les condicions climatològiques sempre són una incògnita i poden fer que, en cas de canvis, la feina feta en els entrenaments se’n vagi en orris en un tres i no res.

L’italià té només set punts menys que Maverick Viñales (Yamaha), que continua líder malgrat els problemes que va tenir en el Gran Premi de Catalunya, on va fer el seu pitjor resultat de la temporada en una cursa acabada (desè). “Oblidar ràpidament la cursa de Barcelona”, és l’objectiu que l’empordanès s’ha fixat a Assen. Per fer-ho, disposarà d’un xassís nou, amb els quals Yamaha espera resoldre els problemes que Viñales va compartir amb Valentino Rossi, que a Montmeló només va ser vuitè. “En els tests a Barcelona vam intentar solucions diferents i ara les vull provar en una altra pista per veure si anem en la bona direcció”, comentava l’italià, esperançat. Si no és així, segur que Honda, amb Marc Márquez i Dani Pedrosa ho intentarà aprofitar per acostar-se al lideratge. “Aquí el pas per revolt és molt important, cal ser agressiu obrint gas, però hem d’estar molt atents a la possibilitat que plogui”, comentava ahir el campió del món sobre la cursa d’Assen.

El seu germà Àlex, vencedor a Montmeló en Moto 2 i tercer del mundial, apuntava ahir la necessitat d’acostar-se al màxim al lideratge de Franco Morbidelli, de qui el separen vint punts, abans de l’aturada d’estiu: “Si em puc acostar a ell en les curses d’Assen i Sachsenring me n’aniré content de vacances.” Qui no sembla que les començarà patint és Joan Mir, líder sòlid de Moto 3. A Assen, on no hi serà Albert Arenas, buscarà el seu cinquè triomf.

Soc segon, però no penso gaire en el campionat, perquè hem de continuar millorant la moto
Andrea Dovizioso
PILOT DE DUCATI
Comencem des de zero, però soc positiu. A Holanda sempre hi he fet bons resultats
Jorge Lorenzo
PILOT DE DUCATI
No ens podem conformar a ser segons. Si hi ha possibilitats de guanyar, cal fer-ho
Maverick Viñales
PILOT DE YAMAHA
Honda sempre pateix a Assen. Hem de ser competitius des del minut u
Marc Márquez
PILOT D’HONDA

Biaggi dona mostres de millora

L’expilot del mundial de Moto GP Max Biaggi, que va tenir un accident en uns entrenaments el 9 de juny, està “globalment millor” tot i que encara continua en cures intensives, segons van informar fonts mèdiques a l’agència Efe. L’italià va ser operat dimarts al pulmó dret i els metges continuen aplicant-li, amb bons resultats, mesures d’ajut no invasores de l’activitat respiratòria. Biaggi, de 45 anys, es va fer un fort traumatisme toràcic i es va trencar diverses costelles. Els metges confien a donar-li l’alta a mitjan juliol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)