Motociclisme

Moto GP

GP de l'Aragó

El blau demana pas

Motociclisme. Maverick Viñales marca la segona ‘pole’ seguida, amb Lorenzo i el convalescent Rossi rere seu. Márquez i Pedrosa, a la segona línia

Maverick Viñales i el seu equip són plenament conscients que cada cursa sense guanyar és una gran oportunitat perduda, ahir van anar per feina i avui volen completar el cap de setmana posicionant-se amb fermesa en la pugna pel campionat del món.

Segon en l’FP3 i primer en l’FP4, el pilot de Roses va rematar el dissabte aconseguint la seva cinquena posició preferent en la categoria de Moto GP, totes aquest any. Va ser en la segona sortida a pista de la Q2, ajudat també pel fet que Marc Márquez va caure segons abans amb el cronòmetre tenyit de vermell. Va ser entrant en el dotzè revolt, enfilant la xicana, “arriscant massa”, en un dia en què tot i anar ràpid en cap moment es va sentir còmode –en l’FP4 ja havia caigut en el tercer revolt–. Tot i més es pot esperar, del pilot de Cervera, però ahir no les acabava de tenir totes, perquè, explicava: “No trobem l’equilibri de la moto. Hi ha una gran diferència entre el pneumàtic nou o usat, molta, sobretot al darrere. Canvia tant el seu comportament que hem de canviar la configuració de la moto.”

En qualsevol cas, tant ell com Dani Pedrosa apareixien entre els tres més ràpids en els quatre sectors. El pilot de Castellar, que sortirà des de la segona fila al costat del seu company d’equip, va ser el més regular en l’FP4, ahir, la sessió amb les condicions més semblants al que s’espera en la cursa. “Hem escollit el que crèiem que ens podia anar millor per a aquest circuit i hem treballat amb això. Hem de millorar en tot, però sobretot en la sortida dels revolts, que és on més temps perdo.” El tercer candidat al títol semblava, ahir, el que més feina tenia per fer. Ho va semblar i ho va reconèixer, Andrea Dovizioso, en un circuit que no va bé a la seva moto, “on s’ha de frenar amb la moto inclinada i amb poca adherència”. Però advertia: “A veure les estratègies d’uns i altres, però aquest és un circuit en el qual poc tenen a veure els entrenaments amb el diumenge.”

Rossi sempre hi és

Ho deia parlant en general, però referint-se també a Valentino Rossi tercer en la qualificació i que va deixar bocabadats els aficionats. No tant els rivals, que pràcticament sense excepció l’esperaven veure a un nivell molt alt tot i haver-se fracturat la tíbia i el peroné fa tres setmanes. L’italià, que momentàniament va tenir la pole amb el seu 1:47.815, deia: “La veritat és que, tot i el dolor, m’he sentit força còmode sobre la moto.”

Aleix i Pol

Molt bones sensacions per als germans Espargaró en l’FP4, en el cas d’Aleix sent el més ràpid de la graella en el tercer sector i amb Pol superat només per Márquez, Viñales i Pedrosa en el segon. “Continuem patim de velocitat, però quant a xassís estem molt bé”, deia el d’Aprilia. “Però en aquest traçat em sento molt còmode.”

El Marc i el Dani estan molt forts i seran al davant, segur. Però sortim primers i soc optimista
Maverick Viñales
Haver de fer en dues sessions el que normalment fas en quatre no és fàcil ni suficient. No ho tenim gens clar
Andrea Dovizioso
Tenim un bon ritme, però serà fonamental escollir bé el pneumàtic del darrere i gestionar bé la degradació
Jorge Lorenzo
A veure com respon la cama, amb tantes voltes. Però la moto va bé i el gran dubte aquí és quin pneumàtic escollir
Valentino Rossi
No he tingut les millors sensacions, tot i anar ràpid. Hi ha una gran diferència entre el pneumàtic nou o usat, molta
Marc Márquez
Sembla que tant el Marc com el Maverick aniran molt bé. Hem de mantenir la concentració i no cometre errades
Dani Pedrosa
Farà molta calor i segur que a molts pilots les 23 voltes se’ls faran llargues. Hem d’estar preparats
Aleix Espargaró
22
caigudes
acumula Márquez, que ahir va perdre el control de la moto en l’FP4 i en la qualificació.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)