Motociclisme

Joan Mir, nou campió del món

GP d’Austràlia de motociclisme. Moto 3. El pilot mallorquí guanya la seva novena cursa de l’any i matemàticament s’assegura el títol al davant de Romano Fenati

El pilot de Palma Joan Mir (1997) és el primer campió del món del mundial 2017 després de guanyar ahir a Phillip Island la seva novena cursa de l’any.

Mir, que en feia prou acabant rere Romano Fenati (1996) si l’italià s’emportava el gran premi i, si no era el cas, evitant que Fenati sumés sis punts més que ell, va imposar-se en una carrera interrompuda per la pluja a set voltes de la fi, quan ja se n’havien complert dos terços. En aquell moment, Mir, sempre molt segur tot i les condicions –pista inicialment molla però cursa declarada en sec–, dominava un grup de vuit pilots entre els quals hi havia Fenati, que en algun moment també havia liderat. Amb el resultat, el pilot de l’equip Leopard suma 296 punts, 70 més que Fenati, després de puntuar en totes les curses llevat d’una i aconseguir onze podis (nou triomfs).

Mir, que ja va ser el millor pilot debutant en el seu primer any en el mundial, el 2016 –va acabar cinquè amb 144 punts, un triomf i tres podis–, va córrer la seva primera i única cursa del 2015 precisament al circuit de Phillip Island ocupant el lloc del lesionat Hiroki Ono en el que ha estat sempre el seu equip, el Leopard. Mir correrà l’any vinent a Moto 2 i ho farà amb l’Estrella Galícia 0,0 Marc VDS, amb el que va signar un contracte per tres temporades, ocupant el lloc de Franco Morbidelli.

No tinc paraules. He lluitat molt per arribar fins aquí i he sacrificat moltes coses. El somni s’ha complert
No acabaria mai agraint a tota la gent que m’ha ajudat. Però sobretot penso en la meva família i el meu equip
Joan Mir
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)