Motociclisme

Moto GP

gp de la comunitat valenciana

A punt de solfa

Marc Márquez signa a Xest la vuitena posició preferent de l’any, la 45a en 90 curses a MotoGP, i, amb Andrea Dovizioso sortint novè, el cerverí té el quart títol mundial a tocar

Marc Márquez (Cervera, 1993) ho té tot a punt per certificar avui el seu quart títol de campió del món del MotoGP, el sisè en la velocitat mundial. Amb 21 punts més que Andrea Dovizioso, l’únic pilot que encara conserva possibilitats numèriques de prendre-li l’honor, Márquez només pot perdre aquest migdia un campionat que té guanyat des de Phillip Island.

Després dels entrenaments de divendres, Márquez es va encarregar ahir de deixar les coses completament clares, dominant de cap a cap el dissabte i amb una FP4 que no admetia grisos: amb pneumàtics usats, 1:31 baix de ritme, tres dècimes més ràpid que Dani Pedrosa i Jorge Lorenzo i ben bé mig segon més veloç que Dovizioso –entre l’italià i el seu company d’equip encara s’hi va col·locar Johann Zarco–. Un ritme de pas que, en circumstàncies normals, sense caigudes, l’harien de portar avui a guanyar la cursa. “Em sento còmode de ritme. No depenc de ningú i toca agafar-m’ho amb calma i fer la meva”, exposava el 93, que només plorarà demà si acaba més enllà de l’onzè lloc i Dovi venç.

La qualificació

Exposada l’argumentació en el pas per volta, calia tancar el dissabte qualificant entre els tres primers classificats. Circuit estret i de revolts tancats, amb un primer angle després de la sortida complicat, Xest és un dels traçats on la qualificació pren més volada perquè els avançaments van cars. I ja en la primera sortida, en la segona volta bona, Márquez va fer l’1:29.897 que li va donar la vuitena posició preferent de l’any. Amb la feina feta, en la segona sortida va intentar rebaixar-ho i va caure (27a caiguda de la temporada per ell), una anècdota i en tot cas no tan rellevant com el fet que al seu costat a la primera línia hi haurà Zarco i Iannone, amb permís del mateix Márquez, els dos pilots més agressius de la graella. “Si Zarco i Iannone volen portar el ritme, els haig de deixar fer. No m’haig de tornar boig, ni amb ells ni si el Dovi surt bé. En les primeres quinze voltes aquí tothom va ràpid, però en són trenta. És una cursa molt llarga. Paciència”, sentenciava.

Havia fet una volta molt bona i, en la segona sortida, tot i saber que al quart revolt no sentia del tot el pneumàtic, he volgut millorar-la
Marc Márquez
Gairebé era més important sortir a la primera fila que la pròpia cursa. Haig d’arrencar bé i anar fent, sense nervis
És important analitzar les virtuts que tenim i millorar les febleses en la cursa. Enguany ja ho hem fet altres vegades
Andrea Dovizioso
Guanyar el mundial ja era impossible abans d’arribar aquí. Podem fer podi, però no estem per pilotar amb fluïdesa
Ahir [divendres] ja teníem un bon ritme, però avui [ahir] hem confirmat que si el pneumàtic aguanta podem guanyar
Johann Zarco
A veure quina temperatura tenim, però a banda del Marc i el Jorge hi ha altres pilots amb ritme. És clau sortir bé
Dani Pedrosa
Pujarà la temperatura, però la posada a punt és bona i tenim un ritme semblant al del Marc
Jorge Lorenzo
Si Yamaha ens dona una bona moto, tant al Maverick com a mi ens anirà bé. La clau és que la moto funcioni
Valentino Rossi

L’aspirant

Lidera el mundial amb 282 punts i amb un onzè lloc en la cursa d’avui en farà prou per revalidar el títol de MotoGP.

El campió

Lidera el mundial amb 282 punts i amb un onzè lloc en la cursa d’avui en fa prou per revalidar el títol de MotoGP.

Maverick, com el rosari de l’aurora

L’italià és segon amb 261 punts i per desposseir Márquez ha de guanyar la cursa i que el cerverí acabi dotzè o pitjor.