Dakar

Farrés: “Estem més preparats que l’any passat”

Motor. El pilot bagenc es mostra confiat a repetir la bona actuació de l’últim Dakar, en el qual va fer podi amb l’equip Himoinsa

“L’any passat vaig complir el somni de tota una vida. Vaig fer podi en la cursa a la qual he dedicat tota la meva carrera professional. Què més puc demanar?” Aquesta era la valoració que Gerard Farrés feia ahir, durant la presentació de l’equip Himoinsa per al Dakar 2018, del tercer lloc que va aconseguir en l’edició passada del raid més important del món. Farrés no es tanca cap porta i afrontarà la cursa, que comença el 6 de gener a Lima, amb un optimisme màxim i amb l’esperança de repetir la bona actuació: “Per a aquest any l’ambició no disminueix, i sortirem a totes una vegada més. He tingut un any complicat per la lesió de genoll, però em trobo en plena forma i ens hem entrenat molt, hem millorat molt en la navegació i estem molt més preparats que l’any passat.” Farrés pilotarà una moto KTM oficial de l’any passat amb millores, com ara la introducció d’una centraleta GET amb la qual s’aconsegueix incrementar la potència i la velocitat.

Amb Himoinsa hi participaran quatre pilots catalans més. Ivan Cervantes aspira a classificar-se entre els deu primers. En l’última edició va haver d’abandonar per una caiguda en l’onzena etapa en la qual la seva moto va quedar inservible: “Serà el meu tercer Dakar i he evolucionat molt, em sento molt confiat després dels últims entrenaments al Marroc. Millorar la navegació ha estat la principal prioritat.” També Dani Oliveras aspira a fer un bon resultat després que l’any passat va acabar dinovè: “Estic molt satisfet amb el desenvolupament tècnic de les KTM, hem fet molts quilòmetres de tests i els resultats han arribat.”

La nova incorporació a l’equip Himoinsa per a aquesta edició és la de Marc Solà, que l’any passat va ser 29è: “Estic molt il·lusionat, ha estat una temporada fantàstica i em trobo molt a gust amb l’equip. Són una gran família.” Per acabar, Rosa Romero, 80a l’any passat, participarà en el seu setè Dakar: “Estic mentalitzada perquè aquesta edició serà diferent. Torno a la KTM 450 Enduro per encarar-la amb garanties, i m’hi sento molt còmoda.”

LA REACCIONS

He tingut un any complicat per la lesió de genoll, però em trobo en plena forma i ens hem entrenat molt
Gerard Farrés
Estic molt motivat i hem treballat de valent. Aquest serà el meu tercer Dakar i he evolucionat molt
Ivan Cervantes
Som un pinya i la relació dintre de l’equip és excepcional. Tot això es traslladarà a la pista
Dani Oliveras
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)