Motociclisme

Onada groga a Mugello

Motociclisme. Rossi fa la posició preferent en el GP d’Itàlia i desferma l’entusiasme dels seus seguidors. Viñales, tercer, s’enlaira fins a la primera línia i Marc Márquez, sisè, tancarà la segona

L’entrenament cronometrat de MotoGP a Mugello va ser una festa italiana, però no pas per celebrar la velocitat de les Ducati –ahir el vent no va fer possible igualar els 356 km/h de divendres– ni la competitivitat d’Andrea Iannone, el pilot més en forma en els entrenaments lliures. El destinatari principal de l’entusiasme dels aficionats locals va ser Valentino Rossi, que va signar la posició preferent del GP d’Itàlia i, de retruc, el nou rècord del circuit de la Toscana. L’onada de banderes grogues a Mugello va il·lustrar la sorpresa per la prestació del nou cops campió del món, atès que aquest any encara no s’havia enlairat fins a la primera línia i va sumar la primera pole després d’un any i mig de sequera, des del GP del Japó del 2016.

Set en tres dècimes

La Q2 va ser un prodigi d’igualtat, amb els pilots de les dues primeres línies de la graella per sota del rècord de Mugello, vigent des del 2015, i els set primers en un marge inferior a les tres dècimes. L’ordre final va desafiar el pronòstic de la vigília. Així, la millor Ducati va ser la de Jorge Lorenzo, mentre que el cap de files de la marca italiana, Andrea Dovizioso, només va ser setè però confia en el seu ritme de cursa. Per la seva banda, Maverick Viñales va haver de passar per la Q1 –Dovi l’havia apartat de l’accés directe a la Q2 per 36 mil·lèsimes–, però a l’hora de la veritat va saber enlairar l’altra M1 de fàbrica fins a la primera línia, tercer.

En canvi, Marc Márquez només va poder igualar el sisè lloc a la graella de Mugello que havia aconseguit l’any passat, per bé que va ser el primer a batre el rècord de la pista, en el tercer lliure d’ahir al matí i en la Q2. El cerverí va engrandir una mica més la seva llegenda salvant dos ensurts amb l’Honda pràcticament a terra, en l’últim revolt, just davant de Rossi, i al novè, l’Arrabiatta 2. Menys sort va tenir el seu company Dani Pedrosa, que va caure en el quart lliure i arrencarà vintè, el pitjor lloc en la seva carrera en MotoGP.

En Moto2, Àlex Márquez va ser tercer, enganxat a Pasini i Schrötter, mentre que Xavi Vierge (company de l’alemany) sortirà dotzè. En Moto3, Jorge Martín va sumar la quarta pole seguida i Albert Arenas sortirà 22è.

PIRRO, OK

Avui està prevista la presència de Michele Pirro al pàdoc de Mugello, després de passar una segona nit a l’hospital de Florència, en observació. El provador de Ducati va tenir un accident brutal divendres, del qual va sortir adolorit però il·lès. El director esportiu Paolo Ciabatti va confirmar a Movistar MotoGP que en un primer moment “es va trobar sense fre” i quan ho va tornar a provar “el fre va agafar massa” i va blocar la roda. En el moment de la caiguda viatjava a 270 km/h.

PROTAGONISTES

No tinc bones sensacions a la pista i no aconsegueixo anar ràpid. He caigut, i la segona moto era diferent i encara anava pitjor
Dani Pedrosa
Estic molt satisfet perquè ha estat una sorpresa. La cursa serà més difícil però ara gaudeixo del moment
Valentino Rossi
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)